Внос на Корола 2003 от САЩ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
roko5dinkov3

Внос на Корола 2003 от САЩ

Мнение от roko5dinkov3 » 12 Дек 2007 16:10

От известно време обмислям варианта да закупя Корола 2003г от САЩ. Живял съм там, а пък и имам близък приятел който може да я закупи и изпрати в БГ.
Фен съм на автомат. скорости, а и не мога да намеря такава кола в БГ или Германия. Бих отишъл и до Германия, но:
1. В Мobile.de има много малко такива коли с авт. скорости, пръснати са по цялата страна, по една в град, което означава минимален шанс за покупка
2. Не знам немски, нямам приятели там, разходите за хотели, храна, пътни и телефони са огромни - сигурно поне 1500 евро на седмица
3. Високи цени - от 9000 Евро на горе за подобна кола

В САЩ предимствата са:
1. Цената - около 10-11000 долара, и намаля с падането на долара :))
2. Огромен избор на малка територия
3. Близък приятел
4. Много лесен процес на покупка
Въпросът ми е как може да се транспортира колата и колко ще струва, евентуално и другите разходи по регистрацията в БГ. Има много фирми за Car Shipping в нета, но никоя не отговори на моите запитвания за цената. Да приемем че колата е Корола 2003, 10000 долара цена, 2000 куб. см., транспорт от Чикаго до Варна/Бургас или Солун. Ако някои знае нещо конкретно, моля да драсне някой ред по темата, сигурно има и други заинтересовани като мен...

tuk

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 12 Дек 2007 17:03

Здравей колега, съвета ми е наистина да проучиш много добре подробностите за внос от Америка защото мисля че ще ти излезе много солено вноса от там. Ако намериш да комбинираш колата с други в контейнер ще ти излезе към $800. След това обаче трябва да платиш за вадене на Евро сартификат, защото колата не е произведена в Европа. След това ще трябва да платиш мито и акциз поради същата причина. И незабравяй, че колите и най-вече двигателите на Американският континент нямат нищо общо с тези продавани в Европа. Потрябват ли ти части познай колко ще ти струват.
Аз лично се отказах поради тази причина и си купих кола от ТМ Ауто.
П.С. Електрониката по колата също е напълно различна от тезе в Европа.
Успех при решението :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

roko5dinkov3

Мнение от roko5dinkov3 » 12 Дек 2007 18:18

Прав си, обаче има една пловдивска автокъща дето внася коли от САЩ, и ги продава тук на прилични цени, явно има някаква врътка...

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 12 Дек 2007 20:33

Corollata e s 1.8L dvigatel

eto edna tema ot Subaru foruma, vij dali shte namerish polezna informacia v neia
http://subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=587
Последно промяна от ALTEZZA на 13 Дек 2007 08:59, променено общо 2 пъти.

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 12 Дек 2007 23:25

roko5dinkov3 написа:Прав си, обаче има една пловдивска автокъща дето внася коли от САЩ, и ги продава тук на прилични цени, явно има някаква врътка...
Ima ,ako kolite sa totalizirano vyv US sys dokumenti sys koito ne moze da se prodavat se prastat za EU i tam nema grizi da se uzakonqt. Inache e trudna vrytkata.
Изображение

Аватар
dap

Мнение от dap » 13 Дек 2007 08:51

roko5dinkov3 написа:Прав си, обаче има една пловдивска автокъща дето внася коли от САЩ, и ги продава тук на прилични цени, явно има някаква врътка...

абе гледал съм ги тия коли и не мисля че са на сносни цени. biggrin.gif

Публикувай отговор