Та, въпроса ми е като почне да премигва имате ли представа за колко километра имам бензин? 1-2-3-10...?
сигурен ли си за това разстояние? аз не бих си правил опити от по 80км:) защото наскоро един мой приятел така 'закъса':). казал си, "аз имам 45км дотука, ще издържи още 5-10:)". е да, ама не:))) нещо почнало да придърпва първо и после колата спряла:). поизпоти се от вървеж човека:)))boikovz написа:Не се притеснявай толкова, след като започне да мига имаш повече от 80 км да изминеш. На Королата започва да мига при остатък от 8.2 литра бензин. За Яриса ще проверя в книжката на жена ми и ще напиша колко точно го дават.
Здравей, според документите на тойота за Ярис лампата за горивото започва да мига при 15% остатък, което при 42 литра резервоар е 6.3 литра. Според тойота средният разход на гориво на 1.3 двигател с ММТ трансмисия е 5.8 л/100км, а градски цикъл е 6.7 л/100км, това дава приблизително 106км но тъй като не сме при оптимални условия го приемаме че този показател ще се намали и за това казах че има около 80км. Колата на desSs е нова, с 1.3мотор и ММТ трансмисия (на жена ми е същата) и практически при нас разхода е около 7.0 л/100км само градско каране в София. Аз също не бих чакал да мина 80 км преди да заредя но е хубаво да знаеш на колко можеш да разчиташ ако ти потрябва.newmiro написа:сигурен ли си за това разстояние? аз не бих си правил опити от по 80км:) защото наскоро един мой приятел така 'закъса':). казал си, "аз имам 45км дотука, ще издържи още 5-10:)". е да, ама не:))) нещо почнало да придърпва първо и после колата спряла:). поизпоти се от вървеж човека:)))boikovz написа:Не се притеснявай толкова, след като започне да мига имаш повече от 80 км да изминеш. На Королата започва да мига при остатък от 8.2 литра бензин. За Яриса ще проверя в книжката на жена ми и ще напиша колко точно го дават.
...Като си взимах Яриса от ТМ ми мигаше последното деление, момчето което ми предаде колата ме успокои, че мигането започва приблизително при 5 л останало гориво. Аз за по лесно си нагласям на дисплея под часовника да се показват оставащите километри.desSs написа:Нещо не мога да си намеря книжката, дето ми я дадоха с колата, та да ви питам...като ми докараха яриса го заредих с бензин колкото събра. Карам си аз безгрижно, и не знам що реших, че с толкоз много електроника, като посвърши бензина, нещо ще почне да пищи. Да ама не...днес съвсем случайно в едно задръстване видях, че най-долното деление на скалата на резервоара мига бясно, направо се изприщих дали ще успея да стигна до някоя бензиностанциа![]()
Та, въпроса ми е като почне да премигва имате ли представа за колко километра имам бензин? 1-2-3-10...?
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 3 госта