За лампичката за гориво

Аватар
desSs

За лампичката за гориво

Мнение от desSs » 28 Ное 2007 22:52

Нещо не мога да си намеря книжката, дето ми я дадоха с колата, та да ви питам...като ми докараха яриса го заредих с бензин колкото събра. Карам си аз безгрижно, и не знам що реших, че с толкоз много електроника, като посвърши бензина, нещо ще почне да пищи. Да ама не...днес съвсем случайно в едно задръстване видях, че най-долното деление на скалата на резервоара мига бясно, направо се изприщих дали ще успея да стигна до някоя бензиностанциа wacko.gif
Та, въпроса ми е като почне да премигва имате ли представа за колко километра имам бензин? 1-2-3-10...?

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 29 Ное 2007 00:39

по принцип аз съм изминавал дори повече от 50 след първото премигане, но съм забелязал че откакто почне да свети имаш около 30км резерва. това е в най-лошия вариант. (засичал съм го на кола с компютър който ти показва колко километра ти остават и съответно свиряваш със бензинколонката на таблото ти;)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 29 Ное 2007 07:25

абе тя и моята уж показва за колко километра имам гориво, ама аз като се паникьосах и не можах да го намеря laugh.gif
мерси, newmiro, явно напразно съм се притеснила. макар че кой знае откога свети тая лампичка :whistle: laugh.gif

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 29 Ное 2007 08:27

Не се притеснявай толкова, след като започне да мига имаш повече от 80 км да изминеш. На Королата започва да мига при остатък от 8.2 литра бензин. За Яриса ще проверя в книжката на жена ми и ще напиша колко точно го дават. :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 29 Ное 2007 08:37

Ако разделиш обема на резервоара на броя отметки в индикатора на бензина се получава 45/8=5,6 - т.е. всяка отметка би трябвало да отговаря на 5,6 лита бензин в резервоара /показанието естествено е най-вярно при запалване на колата на равен терен/. С други думи когато започне да мига лампичката ти остават около 5 литра бензин, с които можеш да минеш и 100 километра ;-).
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

ceko26

Мнение от ceko26 » 29 Ное 2007 09:05

didak не разчитай на тези сметки.
Авенсис 3S-FE

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 29 Ное 2007 11:42

точно за това мига лампичката - трябва да се дозареди за да няма проблеми.
факт е обаче, че съм минавал 45 километра градско/извънградско с мигаща лампичка, с което се надявам да помогна на desSs - има достатъчно бензин за да минеш поне 40 километра.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 29 Ное 2007 21:11

благодаря ви, явно няма място за притеснение.
ама няма да е лошо да взема да я поглеждам по-често тоя лампичка, че нещо нямам навик :whistle:

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 30 Ное 2007 00:41

boikovz написа:Не се притеснявай толкова, след като започне да мига имаш повече от 80 км да изминеш. На Королата започва да мига при остатък от 8.2 литра бензин. За Яриса ще проверя в книжката на жена ми и ще напиша колко точно го дават. :thumbsup:
сигурен ли си за това разстояние? аз не бих си правил опити от по 80км:) защото наскоро един мой приятел така 'закъса':). казал си, "аз имам 45км дотука, ще издържи още 5-10:)". е да, ама не:))) нещо почнало да придърпва първо и после колата спряла:). поизпоти се от вървеж човека:)))

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2007 10:47

Пълни догоре на всеки 300км и не се бой.

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 30 Ное 2007 11:11

newmiro написа:
boikovz написа:Не се притеснявай толкова, след като започне да мига имаш повече от 80 км да изминеш. На Королата започва да мига при остатък от 8.2 литра бензин. За Яриса ще проверя в книжката на жена ми и ще напиша колко точно го дават. :thumbsup:
сигурен ли си за това разстояние? аз не бих си правил опити от по 80км:) защото наскоро един мой приятел така 'закъса':). казал си, "аз имам 45км дотука, ще издържи още 5-10:)". е да, ама не:))) нещо почнало да придърпва първо и после колата спряла:). поизпоти се от вървеж човека:)))
Здравей, според документите на тойота за Ярис лампата за горивото започва да мига при 15% остатък, което при 42 литра резервоар е 6.3 литра. Според тойота средният разход на гориво на 1.3 двигател с ММТ трансмисия е 5.8 л/100км, а градски цикъл е 6.7 л/100км, това дава приблизително 106км но тъй като не сме при оптимални условия го приемаме че този показател ще се намали и за това казах че има около 80км. Колата на desSs е нова, с 1.3мотор и ММТ трансмисия (на жена ми е същата) и практически при нас разхода е около 7.0 л/100км само градско каране в София. Аз също не бих чакал да мина 80 км преди да заредя но е хубаво да знаеш на колко можеш да разчиташ ако ти потрябва.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 01 Дек 2007 01:08

разбрах те напълно. инфото което пресметна е доста полезно и аз не знаех тези факти, кога светва лампата за пръв път.
това което исках да кажа е, че доста често на практика сметките излизат малко по-различно. един познат ми разправя, отива в планината, вика лампата ми почна да посветва от време на време, гледам дисплея, 50км, викам си няма проблеми, ше имам да отида до хижата и да се върна, че сега неми се зарежда, мно късно било:). паркира пред хижата и си смъква багажите. след 10 минути мести колата, и кво да види, компютъра показва 40км:). мамка му! ама нищо и те ще стигнат:) гаси и пали пак да пробва:) 35км:). добре, повече няма, вече утре:). на другия ден пали колата, 25км остават:). тръгнал той към градчето наблизо и сравнително бързо километрите почнали да падат 20, 15, 10, линия:Р. мамка му! кво да праа!, си казал:) еми нищо, накрая му показало 0, ама чат-пат бил близо до града. походил малко, пък и некъв камионджия го качил на стоп:) че от такива случки съм се научил да не експериментирам, за да не оставам на пътя. а щом това за тойотите, че имат толкова резерва, още по-добре:), че преди седмици като пътувах и търсех бензиностанция, а нямаше, явно това ме спаси:) така че глеадйте да заредите по-скоро щом ви светне лампичката, особено сега зимата :thumbsup: smile.gif

Аватар
alokin

Re: За лампичката за гориво

Мнение от alokin » 27 Дек 2007 02:42

desSs написа:Нещо не мога да си намеря книжката, дето ми я дадоха с колата, та да ви питам...като ми докараха яриса го заредих с бензин колкото събра. Карам си аз безгрижно, и не знам що реших, че с толкоз много електроника, като посвърши бензина, нещо ще почне да пищи. Да ама не...днес съвсем случайно в едно задръстване видях, че най-долното деление на скалата на резервоара мига бясно, направо се изприщих дали ще успея да стигна до някоя бензиностанциа wacko.gif
Та, въпроса ми е като почне да премигва имате ли представа за колко километра имам бензин? 1-2-3-10...?
...Като си взимах Яриса от ТМ ми мигаше последното деление, момчето което ми предаде колата ме успокои, че мигането започва приблизително при 5 л останало гориво. Аз за по лесно си нагласям на дисплея под часовника да се показват оставащите километри.
Да уважаваме чуждия опит - винаги спестява време, пари и нерви.

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 27 Дек 2007 19:14

moiata puk si ima miasto za lampa na gorivoto ama ne e okabelena, tai che az daje niamam lampa :) Ne se oplakvai, na teb pone ti namigva :P
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 27 Дек 2007 19:44

ugabuga написа: Ne se oplakvai, na teb pone ti namigva :P
ква файда, кат не я виждам biggrin.gif как може да сложат толкоз аларми, пък баш за тва да няма biggrin.gif друго е да ти писне като останат двайсетина километра biggrin.gif

Публикувай отговор