-
b_d
Мнение
от b_d » 27 Ное 2007 23:18
Явно радиаторчето му се е позапушило. Въпросът е с какво да го третирам, за да се пооправи?
b_d
-
agent dust
Мнение
от agent dust » 28 Ное 2007 02:10
има разни препарати - radiator cleaner, radiator flush. ама според мен най-добрият начин е сваляне на питата и почистване. мъ е голям гърч предполагам
досега не духаше ли топло?
status: за БАН
agent dust
-
boikovz
-
Обратна връзка:
Мнение
от boikovz » 28 Ное 2007 07:26
На старата ми кола преди 2 години също парното неработеше. Изобщо не пробиваше живителна топлинка. Сложих в антифриза някакъв течен препарат за отпушване и го оправи за 10 мин. работа на двигателя. Единственият проблем ще е ако преди това си ползвал някаква съставка за запушване на теч, тогава ще ти потече отново.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
boikovz
-
b_d
Мнение
от b_d » 28 Ное 2007 08:49
Миналата година духаше екстра.
Не ми се сваля парното - ако го сваля по-лесно ще ми е да сложа друго, отколкото да оправям това. Иначе разкачих маркучите и пуснах студена вода и в двете посоки - нямаше положителен ефект за съжаление. Сега се чудя каква добавка да сложа или да опитам с калгон?
b_d
-
Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Xeku » 28 Ное 2007 09:21
А провери ли си кранчето? Може още оттам да не преминава вода към радиаторчето, особено щом изведнъж е престанало да духа топло...
Xeku
-
b_d
Мнение
от b_d » 28 Ное 2007 09:32
Стига ве, Хеки... Аре да не се обиждаме, моля... Не е като да не се познаваме

b_d
-
Xeku
Мнение
от Xeku » 28 Ное 2007 10:31
А плъзгачът на парното в крайно дясно ли ти е поставен? laugh.gif
Сега по темата: колегата group4dam спомена, че си е чистил радиатора на охлаждането с Мистър мускул, този препарат е за канали и е доста силен, може и да свърши работа!

Xeku
-
dinox
-
Обратна връзка:
Мнение
от dinox » 28 Ное 2007 10:46
Ами щом не ти духа "топло", да не би да са ви охладняли отношенията... При това само за една година...
А иначе сериозно, ако изобщо не затопля трябва да търсиш или кранче или въздушна тапа. Щом си промивал с вода, значи радиаторчето не е запушено нацяло и дори да е затлачено тук-там все пак ще топли. Има май едни уплътнения около радиаторчето които като се разместят почва да духа около тях и това трябва да провериш, но то е работа колкото да го смениш :-). А с калгола и други препарати най-много да изкараш някоя закисната дупка наяве. Доколкото знам колата ти отдавна не е в гаранция, а май и абитюрентския бал и е минал :-).
dinox
-
sluchaen_fen
-
Обратна връзка:
Мнение
от sluchaen_fen » 28 Ное 2007 12:00
bad_dog написа:... Иначе разкачих маркучите и пуснах студена вода и в двете посоки - нямаше положителен ефект за съжаление. ...
Ако има запушен термостат за радиаторчето за парното, няма да пробие водата, защото си разкачил маркучите от страната на мотора. Въобще ли не пробива водата?
sluchaen_fen
-
b_d
Мнение
от b_d » 28 Ное 2007 17:25
Водата си минава свободно. За съжаление явно през малка част от радиатора
b_d
-
ceko26
Мнение
от ceko26 » 28 Ное 2007 18:09
Оцета разтваря котлен камък , ама незнам рецептата за цялата система.За кафе машините продават прахчета за прочистване от наслоявания.Може би ще има ефект ако напълниш за една вечер само парното както е на колата с едно от двете и сутринта с маркуч една хубава промивка.
Авенсис 3S-FE
ceko26
-
b_d
Мнение
от b_d » 28 Ное 2007 18:13
мисля да разкача двата маркуча от двигателя и да сипя flush само в парното - да го остава малко и да го промия. Ако не се оправи (или протече) да го сменям.
b_d
-
Scott
Мнение
от Scott » 28 Ное 2007 18:24
bad_dog написа:мисля да разкача двата маркуча от двигателя и да сипя flush само в парното - да го остава малко и да го промия. Ако не се оправи (или протече) да го сменям.
Изключил ли си вариянта въздуха да не преминава през питата, т.е. заяли клапи, откачени прегради и т.н.
Scott
-
b_d
Мнение
от b_d » 28 Ное 2007 18:40
и двата маркуча (към/от питата) са топли. И духа хладно - не студено.
b_d
-
aleksbr
Мнение
от aleksbr » 28 Ное 2007 20:52
Силна струя вода по възможност да се свърже маркуч от чешма, посоката трябва да бъде срещу нормалния кръговрат на водата.
aleksbr