Газ или бензин?

power

Газ или бензин?

Мнение от power » 23 Сеп 2004 01:48

Привет фен клуб Тойота.Как мислите дали газта разваля мотора или това не е верно?Аз доколкото знам газта е над 103 октана т.е по-силна от бензина.Замислям се отскоро дали да не си сложа газ на королата? help.gif

Аватар
rolla

Мнение от rolla » 23 Сеп 2004 15:17

бе и аз не съм голям разбирко но си мисля че с газ е по кофти по две причини:
1.газта има по малко мазилни качества от бензина(по суха демек),което можеби затормозява мотора
2.щом като Тойота са казали с бензин,значи бензин!(аз се осланям повече на второто biggrin.gif biggrin.gif )
бе щом съотношението получена/вложена работа намалява значи няма да е по-добре.Пък и колко ти гори королата.не повече от 7 предполагам,и няма да спестиш кой знае колко(е зависи колко я връткаш) wink.gif

silon

Мнение от silon » 27 Сеп 2004 18:36

Истината за прословутата фраза "газ за или против" е разделена на два лагера.Едните са върли противници на газта със следните аргументи:
1.Газта запушва инжекторните дюзи на мотора.
2.Разваля клапаните на мотора и гърнето.
3.Опасна е при удар.
4.Оборотите на автомобила се непостоянни.
5.Истинските инсталации са над 1500лв.
Привържениците на газта излизат с контра аргументи:
1.Инжекторните дюзи не се запушват ако се инсталира автоматично превключване на газ-така винаги се" пали" колата на бензин и винаги има бензин в горивната система на автомобила.Препоръчително е на дълъг път и през две,три седмици да се кара колата на бензин за около 5-10км.
2.Никой досега мотор не е развален от газ.
3.Опасна е само при много силен удар.
4.Оборотите са постоянни ако е монтирана от опитен и квалифициран
майстор.
5.Не е вярно-около 420 лв са за карбуратор и 480 за пълна инжекция Ловато с българска бутилка.Има и за 1500,които са пълни симулатори на инжекциона,но те обикновенно са ненужно скъпи.Освен това газта е наполовина по-евтина и се изплаща след 5-6 хил км.
И последно големите противници на газта обикновенно никога не са карали на газ и не са имали газова инсталация или нямат готови 500 лв. и "тръбят" наляво и надясно колко била скапана газта.
Има и последен вариант- "амбициозни" малки състезателчета с надписи на колите "SI","GSI","RS",които винаги отричат газта с цел по ранното(обикновенно едно или дву-секундно)пристигане на светофара от вас.
И така спора никога не приключва и всичко започва отначало....като приказката за кокошката и яйцето.

jamie

За SILON

Мнение от jamie » 28 Сеп 2004 15:06

Аз например имах АГУ и го продадох без да го сложа на колата.
Прецених че 50 лв месечно за бензин не са проблем-че да си усложнявам живота с АГУ.

Аватар
punkara

samo benzin!

Мнение от punkara » 28 Сеп 2004 16:34

ne se luzi, bez znachenie kolko oktana e gaztta, nyama da imash vuzmoznost da ya kontrolirash tochno!
wacko.gif

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 28 Сеп 2004 17:48

"Njamat gotovi 500 lv"
Mnogo smeshna replika! Tova ot dosta vreme ne sa nikakvi pari i nadali na njakogo mozhe da mu bude seriozen motiv!
Edin friend predi vreme mi kaza, che si e reshil radikalno neprekusnatite problemi svurzani s AGU-to, kato... go e mahnal!
Horata, koito ne iskat da si imat problemi, drazneshti gi neprekusnato, puk bili te i drebni, prosto ili ne si slagat izobshto AGU, ili si ja mahat, ako sa si vzeli kola s AGU....

b_d

Мнение от b_d » 29 Сеп 2004 10:44

Edin friend predi vreme mi kaza, che si e reshil radikalno neprekusnatite problemi svurzani s AGU-to, kato... go e mahnal!
Според мен изобщо не си обективен. Говориш за някакви хипотетични постоянни дребни проблеми. Моите познати (и аз - едната кола е на газ - без НИКАКВИ проблеми) що не страдат от такива проблеми.

Като всяка система, ако газовата е монтирана от ИДИОТИ - както беше на АЕ86-цата и която махнах - естествено, че ще прави проблеми, но ако е монтирана от хора, които си разбират от работата и знаят какво правят не виждам какви ще са проблемите. Ако има проблеми те ще са същите, каквито би имало на бензин.

П.С. Едно от нещата, които искам да направя е газов инжекцион на цената на обикновена АГУ. Жалко, че времето все не стига, но ще стане един ден. smile.gif smile.gif smile.gif

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 29 Сеп 2004 11:20

Radvam se za teb! Mnogo hubavo e, che si dovolen ot AGU-to!
Az obache komentiram horata, s koito obshtuvam i koito imat AGU!
Njama takuv, kojto da ne se e oplakval ot neshto, svurzano s AGU-to...
Znachi obobshteno AZ NE ISKAM DA RISKUVAM DA SI SKAPVAM KOLATA! SHTE SI JA KARAM NA BENZIN! VSEKI IMA PRAVO NA MNENIE, TAKA CHE BUDI SPOKOEN, POZHELAVAM TI USPEH! :-)))
Az samo izkazvam mnenieto si... puk ti shtom smjatash, che ne sum obektiven, OK... Neobektivno komentirah situacvijata okolo vsichkite si poznati, koito karat na gaz! A ti obektivno reshi, che ne e taka... Izvinjavaj, ne znaeh, che si po-dobre zapoznat s problemite na moite poznati i prijateli....

b_d

Супер

Мнение от b_d » 29 Сеп 2004 20:22

Не си разбрах какво имам предвид и ще се опитам да го кажа още веднъж:
Ако се сложи хубава газова уредба няма повече проблеми отколкото на бензин. Това е.

А иначе мога да намеря много хора, които се оплакват и от бензинови коли - особено когато не се грижат за тях. Същото важи за газта. И когато казах, че си необективен не съм искал да те засегна, а просто визирах, че не казваш газта прави проблем Х и проблем У, а говориш за някакви "постоянни" проблеми.
Колкото до това, че не би сложил ГАЗ - никой не те кара - в тази тема според мен само се дискутират +/- на газта на техническо ниво - дали някой ще си я сложи си е негова работа - и аз самият си карам Тойотата на бензин, но това е тема на отделен разговор.

Успех и на теб!

smile.gif smile.gif

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 30 Сеп 2004 08:23

E trjabva li da dosazhdam na horata s izrezhdaneto na mnogokratno povtarjani i banalno izvestni problemi svurzani s AGU-to?! Neprekusnati problemi sus paleneto, pridurpavne, chesta smjana na filtri, zaguba na moshtnost, kolebanija v oborotite....
Znam, znam, sega pak shte kazhesh, che e skapano AGU-to, che nekadurno sa go slozhili, ama kak taka stava, che na vsichki moi poznati, vse nakadurno i skapano AGU sa im slagali.... Verojatno te sa ot tezi 10-ina procenta karaci, na koito kolite ne im rabotjat dobre na gaz.... a ostanalite 90% sa si OK ! :-)))))
E, az viziram samo tezi, koito poznavam, njamam pulna statistika za vsichki, koito karat na gaz... V tozi smisul ne pretendiram za izcherpatelna "izvadka" i ne ubezhdavam nikogo v nishto!
Az problemi s kolata si na benzin njamam! I ne vizhdam smisul da ruskuvam si suzdavam takiva sam, kato si slagam gaz!
Na vsichki, koito imat AGU i njamat problemi CHESTITO kolegi, pozhelavam vi bezavarijno karane! :-))

Венци

За газта

Мнение от Венци » 03 Окт 2004 16:31

Според мен истината е , че който не е карал на газ, той не продължил да кара на газ.Автомобилите вървят почти еднакво(няма осезаема разлика) само дето на газ за едни пари караш 2пъти поече.

Посетител

Мнение от Посетител » 11 Окт 2004 22:07

Фенове,

Аз карам на газ вече 2 години без (почти) никакви проблеми.
Колата е АВЕНСИС от старите.
Газовата ми уредба е BRC JustHavy (инжекцион за 1800 лв.)
Разлика в мощност и разход с бензина НЯМА.

НО едно предупреждение !!!!!!!!

НЕ СЛАГАЙТЕ ГАЗ НА VVTi ДВИГАТЕЛ !!!!!!
Kлапаните прогарят за няколко хиляди километра.
Не стават дори и най-съвременните уредби, защото
никоя не отчита промяната във времето за отваряне на клапаните.

Успех

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 12 Окт 2004 03:54

Посетител написа:Фенове,

Аз карам на газ вече 2 години без (почти) никакви проблеми.
Колата е АВЕНСИС от старите.
Газовата ми уредба е BRC JustHavy (инжекцион за 1800 лв.)
Разлика в мощност и разход с бензина НЯМА.

НО едно предупреждение !!!!!!!!

НЕ СЛАГАЙТЕ ГАЗ НА VVTi ДВИГАТЕЛ !!!!!!
Kлапаните прогарят за няколко хиляди километра.
Не стават дори и най-съвременните уредби, защото
никоя не отчита промяната във времето за отваряне на клапаните.

Успех
mnogo obektivno mnenie! Bravo! propblemut e samo edin: novite dvigateli na toyota sa pochti vsichki VVT ili VVT-i, i VVTI-L.
pulniyat injekcion na gas, etsteveno che nyama da ima problemi, i che nyama da dava razlika ot benzina, polzva sushtite parametri na sensorite, i pri nuzda dobavya povechko gas. loshto e che povecheto hora, koito iskat da slagat gas, im e trudno da izvadyat 1800lv, za da slozat nai-modrna sistema za gas, koyato za suzalenie, ot 1998 nasam veche e moralno ostaryala pri toyotite sad.gif .
ako nyakoi den v BG zapochnat da sledyat i rabotata na katalizoatorite, togava puk susvesm shte stane trudno, zashtot da si pozvoli edin chovek da kupuva klatalizatori prez 6 meseca, nyama da mu izleze kraya na smetkata.
istinata e che, koito iska da si slaga gas, az ne i ponasyam mirizamata, na disela sushto, i si karam na benzin cool.gif smile.gif

Гост

Мнение от Гост » 22 Окт 2004 18:45

здравейте ! аз нямам АГУ и за момента не смятам и да слагам, но може би на някой от вас ще им е интересно да разберат какви резултати даде на динатест един Акорд Купе '92 на газ и на бензин със свалена "плочка"-разликата беше 5 к.с. 115 на газ и 120 на бензин...

StefanGoranov
Обратна връзка:

Мнение от StefanGoranov » 26 Ное 2007 22:25

Kolegi ! Az ot gasta ne moga da se opla4a imam WV Polo 1.1 1982 i dokato ne mu slojih gas ne vidqh bql den. Kolata trugna da vurvi po-gladko,tihite mi stanaha ravni,a razhoda mi be6e 6l. gas na 100.Gasta si q montirah az i kato kupih isparitela FEMA prili4a6t na turskite Voltran ot edin ciganin ,benzinoviqt i gazvoviqt klapan pak beha ot edin rom samo plo4kata i klu4eto mi beha ot magazin,a butilkata mi be6e ot gazova pe4ka (sinite butilki ) I se otvozih. Sega mislq da slagam gas na Previa-ta oba4e e po slojna rabotata zaradi golqmoto raztoqnie mejdu injekciqta i debitometa,no i tova 6te izmislq. Stqgam i edin Mercedes W 126 280SE na koito su6to sum re6il da mu sloja gas.

P.S. 500lv V na6iq siroma6ki krai ne sa pari,a mnogo pari mad.gif
Toyota Previa 2.4

Публикувай отговор