RAV4-1996г.сменя ли се водна помпа и ролка с ангренажа
- john smith
RAV4-1996г.сменя ли се водна помпа и ролка с ангренажа
Много различни мнения срещнах по въпроса трябва ли да се сменя водната помпа и обтяжно колело заедно с ангренажния ремък на RAV4 1996година. 1998sm 128hp. Ако някой сподели опита си или е чул това проблем ли е (ако не се смени) ще съм благодарен.
- john smith
Благодаря на всички които се отзоваха. Колата е сервизирана в Англия /десен волан/, на 46хил. мили за ремък, сега е на 91хил. мили и ми предстои смяна на ангр. и се колебая дали да сменям помпата засега не тече и няма шумове. За пробег от 150хил. км неможе човек да бъде сигурен за което и да е от двете положения.Стига да не доведе до нещо по-сериозно бих оставил старата ВП докато не потече.Все пак до 100хил км /60х.м/ е била на сервиз в Тойота.16 клапана е и вероятно няма защита на вала затова се колебая.Иначе от Англия може да ми донесат водната помпа за 25 паунда което не е кой зне какво но марка "ноунейм", за оригинал не съм и питал.За каквото и да говорим финансовия въпрос не е за пренебрегване.
Огледай помпата с помощта на огледалце отдолу. Ако има следи от теч (ръжда, следа от антифриз и т.н.) я смени. Иначе съм виждал достатъчно помпи, които не са протичали и за 200К км. Ако слагаш нова - сложи оригинална.
Същото важи за ролката - раздвижи я на ръка. Ако осещаш каквото и да е задържане, пристъргване и т.н. сменяш. Иначе си карай със старата.
Същото важи за ролката - раздвижи я на ръка. Ако осещаш каквото и да е задържане, пристъргване и т.н. сменяш. Иначе си карай със старата.
- john smith
Щом сте сигурни че не е опасно ще сменя само ремъка, а за другата смяна вече то се знае. Купих марка "Dayco" препоръчана от приятел работещ в автомагазин, а и тънко въпреки че не съм търсил най-евтиния. Иначе GOODYEAR /който уж не бил добър/ съм карал на дизел 75000км без проблем след смяната беше много свеж.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Първото ,което мога да кажа,че по-здрава от оригиналната част на колата,монтирана в завода няма.Така,че ако помпата не тече и не издава звуци,не я сменяй.По отношение на здравината на водните помпи на Тойота,аз определено мисля,че по-здрави водни помпи от тези на Тойота няма.Алтеза спомена 150000км.,бед дог каза,че е виждал водни помпи на Тойота да изкарват по 200000км.,на Королата ми,която е на 240000км. водната помпа никога не е сменяна,оригинална е.На буса на баща ми Hiace водната помпа е оригиналната никога не е сменяна и е на 430000км.,на колкото е и самият бус.Аз лично не съм виждал и чувал по-здрави водни помпи от тези на Тойота.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Тази Ноунейм ще изкара по-малко отколкото ако си оставиш сегашната оригинална японска водна помпа.И изобщо щом работи изрядно не сменяй,ще изкара още дълго.john smith написа:Иначе от Англия може да ми донесат водната помпа за 25 паунда което не е кой зне какво но марка "ноунейм", за оригинал не съм и питал.За каквото и да говорим финансовия въпрос не е за пренебрегване.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
o ne, az sam vijdal prokapali pompi i dosta po rano, no specialno na tezi dvigateli(3S-FE i 5S-FE) e normalno da prokape mejdu 60-100K mili, vijdal sam i po rano. na predishnata generacia 4Runner e sashtata rabota, i poneje vikash che po kachestveno ot sglobeno v zavoda niama, ne e taka, tochno na tezi 4Runneri ot zavoda pompata e slagana sas silikon, i posle v prodaljenie na godini kat se smenia se slagashe pak silikon. predi niakolko godini gi smeniha i veche si idva s metalna garnitura s gumeni uplatnenia po neia i mislia che e dosta po dobar dizain. na Camrytata ot 2002 modela na sam vodnite im pompi protichat kat za svetovno, imal sam mnogo na po 30-40K mili i problema e che ako ne se osetiat i pregreiat dvigatelia, posle triabva da go smeniame celia, niama opravia. sega daje imam edin takav razgloben dvigatel i chakam novia da pristigne, kolata e 2005 model s 50K mili na neia.LEXUS написа:..Алтеза спомена 150000км...
-