Alarma
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Фирма "Алком ЕСС" се намира на ул. Тодор Каблешков 63, тел. 818 25 00, 818 25 35, www.alkomess.com
Поставят аларми в автосалона, като с ключа на Тойотата се управлява централното заключване и алармата едновременно. По-скъпо е, но алармите са качествени и никога не съм имал проблем.
Поставят аларми в автосалона, като с ключа на Тойотата се управлява централното заключване и алармата едновременно. По-скъпо е, но алармите са качествени и никога не съм имал проблем.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
За съжаление в София само тази фирма има опит с фабричните имобилайзери на новите Тойоти. Затова цените са високи.
На предишната ми Корола нямах стандартни дистанционни за алармата Gemini. Алармата се управляваше от фабричното дистанционно управление, вградено в ключа. Така с ключа управлявах едновременно алармата, централното заключване и имобилайзера.
На предишната ми Корола нямах стандартни дистанционни за алармата Gemini. Алармата се управляваше от фабричното дистанционно управление, вградено в ключа. Така с ключа управлявах едновременно алармата, централното заключване и имобилайзера.
Просто съвет: не се занмавай с "човек-а" а послушай колегата, който те е посъветвал по-горе. Мойта аларма (Gemini 7057 с обемни датчици) е монтирана там (преди да закупя автомобила си - Авенсис 2001) и за 2 години се спрвя перфекто - ползвам ключа само.bobi20 написа:Все още не ми оставя време да отида и да проверя за условия и цени ,но се свързах с човек който правел такава аларма(да се използва оригиналният ключ)но май ги внася алармите от тайланд.Цената ще е нещо от рода на 300 лв.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Не е нужно този човек да се учи да експериментира на твоята кола.bobi20 написа:... но се свързах с човек който правел такава аларма ...
Едва ли е наясно със схемата на имобилайзера и централното заключване на Ленд Круйзер 2003?
Не правя скрита реклама, но за трети път ти намеквам, че това упражнение не е за всеки алармаджия. Ако някой ден ти блокира имобилайзера, колко ще ти струва пътна помощ и диагностика в ТМ-ауто?
Колко дни ще чакаш, докато ти дойде ред, съгласно предварителното записване?
Колко ще ти струва ползването на резервен автомобил?
Заслужава ли си сега да спестиш 200 лева и после с лихва да ги дадеш на ТМ-ауто? Ами ако ти изгори имобилайзера?
Тва с имобилайзера на крузер 2003 убеден ли си че съществува? щото скоро застраховател ми се оплаква от тойоти след 2002, че кат аларми са гола вода а крадците не спят....sluchaen_fen написа:Не е нужно този човек да се учи да експериментира на твоята кола.bobi20 написа:... но се свързах с човек който правел такава аларма ...
Едва ли е наясно със схемата на имобилайзера и централното заключване на Ленд Круйзер 2003?
Не правя скрита реклама, но за трети път ти намеквам, че това упражнение не е за всеки алармаджия. Ако някой ден ти блокира имобилайзера, колко ще ти струва пътна помощ и диагностика в ТМ-ауто?
Колко дни ще чакаш, докато ти дойде ред, съгласно предварителното записване?
Колко ще ти струва ползването на резервен автомобил?
Заслужава ли си сега да спестиш 200 лева и после с лихва да ги дадеш на ТМ-ауто? Ами ако ти изгори имобилайзера?
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
не, преполагам че се ползва сигнал от управлението на централното заключване за активиране, а след това шок датчик, лампи (вкл. при отваряне на врата/багажник) както и обемни или индуктивни датчици (в зависимост от алармата). Успех!bobi20 написа:и аз знам чe iма имобилайзер , а колкото до разликата в цената даже е около 150лв. така че ще си заслужава наистина да си сложа по изпитаната и сериозна. Доколкото знам въобще не ти пипат ключа или ти вкарват някакви чипове вътре?
Че на мен от КАРКОМ ми монтираха, без да ме питат каква искам, било то като марка, мощност и т.н. Заедно с регистрацията в КАТ ми взеха 300 лева, тоест предполагам алармата е към 150. Също съм със старт бутон.boikovz написа:Моята аларма я монтирана в ТМ Ауто. цената на алармата и инсталацията беше 440 лева (август месец) като избрах най-мощната която предлагаха. Всичко е вързано на чипа от колата (тъй като моята е със старт бутон и няма ключ).
Луда работа

desSs написа:Че на мен от КАРКОМ ми монтираха, без да ме питат каква искам, било то като марка, мощност и т.н. Заедно с регистрацията в КАТ ми взеха 300 лева, тоест предполагам алармата е към 150. Също съм със старт бутон.
Луда работа
Само да не стане така, че после да има - ама те м иказаха че имам имобилайзер....щото има бая отказани плащания на откраднати коли с "имобилайзер"...boikovz написа:Моята аларма я монтирана в ТМ Ауто. цената на алармата и инсталацията беше 440 лева (август месец) като избрах най-мощната която предлагаха. Всичко е вързано на чипа от колата (тъй като моята е със старт бутон и няма ключ).