Продлем с корола Е11

drago_1

Продлем с корола Е11

Мнение от drago_1 » 06 Ное 2007 14:14

здравейте, колеги! имам следния проблем двигателя на королата ми постепенно ставаше по шумен и се появи едно тракане! (1.6 VVT-i 16V)
Най-вече се чува при загрял двигател като паднат оборотите и като малко чукнеш газта и има едно много силно тракане! Чувам го като от колекторните тръби (пластмасови)!
Един колега беше написал, че това е за смяна на колекторните тръби, но нз дали не са се разхлабили или нещо такова, понеже ме съмнява за 70000км да се сменят!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 06 Ное 2007 22:07

i na men mi se raztrakaha okolo tezi kilometri. smenih gi kym 90-100 000 kato stanaha. beshe mnogo shumna, oborotite padaha, trakashe kato dizel. tyrsih slushah chetoh, nai-dobrata cena namerih pri toyota i tova e 840lv. za smqna. za syjalenie sled dylgo razsledvane ne mojah da namerq druga alternativa. i zatova ne vi syvetvam da si gubite i vie vremeto. istinata e v smqna na kolektorite. ne mogat da se popravqt. razbira se novite pak moje da se raztrakat sled izvestno vreme. kakto kazah v drug post, bugava chast. istinata e v smqnata, mno para ama nqma drug nachin, typo ama nqma kak:). sega e po-tiha vyrvi kato che li po-dobre, ne traka i oborotite ne mi padat.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

drago_1

Мнение от drago_1 » 07 Ное 2007 12:20

ideqta mi e kolko ti padat oborotite poneje moqta si dyrji okolo 600 oborota nqmam varirane! kato e studen dvigatelq nqma takova trakane, samo kato zagree i to ne postoqnno, moje da ima ne6to hlabavo ili nqkakyv podoben problem. Silno se nadqvam da se e za smqna poneje kolata si vyrvi prili4no nqma problemi!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Ное 2007 01:08

po princip nishto ne i prechi da q karash taka, dori ako otidesh v serviza da pitash te shte ti kajat che ne e problem da si q karash taka. moqta dosta se beshe raztrakala i kato sym sprql na svetofar primerno oborotite padaha z amalko do 400-500. inache normalno kato sa po-visoki ili kato karash da ne useshtash trakaneto, no sled smqnata shte usetish po-tihata rabota i leka na dvigatelq.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Публикувай отговор