сменен съединител
сменен съединител
Здравейте имам следното питане,зашо след смяна на съединителя ми се появи лек но дразнещ звук който изчезва при натискане на педала на съединителя.след смаска звука изчезна за около 100км и сега пак се появи.Според вас лагера ли не е такъв какъвто трябва да бъде или причината е някъде другаде.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
-
сменен съединител
здравейте тойотаджии!съединитела е чисто нов ,обаче при потегляне малко се разтриса колата и отделя много високо ,накой може ли да ми ка же защо и може ли да се оправи /тойота авенсис 1999г./ мерси
ами не знам ама минаправи впечатление че сутринта след като написах мнението си се качих на колата и го нямаше звука и след 10-15км се появи пак. като натисна леко педала на съединителя дори 2мм и изчезва.Пък и преди смяната го нямаше тоя шум, ако е прожини не би ли трябвало да го е имало и предиmaggkrabar написа:бе сигурно дрънкат пружините на ламелата, не е нищо страшно
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Този шум се появява при доста други марки. Причината е в износване на втулка-тапа, която държи оста в дъното на скоростната кутия. Става на въпрос за противоположния край на оста спрямо съединителят. Сега феродовият диск на съединителят е по-дебел. Огледалният диск е по-дебел. В крайна сметка цялата ос се измества в противоположна посока (към дъното на скоростната кутия). Преди феродовият и притискателен диск са били по-тънки и е имало луфт на тази ос, която е износила тапата.
Тапа наричам закрепването на оста в посоката на предна лява гума от шофьорската страна.
Цитирам оста на скоростната кутия, която ос е продължение на съединителят.
Не съм механик и затова може да не съм се изразил по най-правилният начин. Надявам се, че по-компетентните потребители ще разяснят този случай по по-правилен начин.
Тапа наричам закрепването на оста в посоката на предна лява гума от шофьорската страна.
Цитирам оста на скоростната кутия, която ос е продължение на съединителят.
Не съм механик и затова може да не съм се изразил по най-правилният начин. Надявам се, че по-компетентните потребители ще разяснят този случай по по-правилен начин.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
сменен съединител
Да питам пак,понеже отделя високо може ли накак да се регулира ръчно така ,че да отделя по средата?/avensis"99
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Re: сменен съединител
Защо не попиташ там, където са го сменяли? Едва ли ще са забравили какво са правили по твоя Авенсис?
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Re: сменен съединител
И аз имах същия проблемл Смениха го "гаранционно" - сега само тресе, но за щастие не отделя толкова отгоре и има нормарен ход - 3-4 сантима, а не както беше 1 сантим.CECO написа:здравейте тойотаджии!съединитела е чисто нов ,обаче при потегляне малко се разтриса колата и отделя много високо ,накой може ли да ми ка же защо и може ли да се оправи /тойота авенсис 1999г./ мерси
ОБАЧЕ ПАК ТРЕСЕ И МЕ ДРАЗНИ ТА ЗНАЕ ЛИ СЕ.
Май ще ходя в Гърция и оттам ще си взема читав съединител - тука са абс. боклуци и ментета според мен.
Toyota Verso