za benzina
za benzina
Kolegi minalata sedmica zaredih ot petrol benzin A98 dvigatelia rabotehe kato dizelov motor osven tova azpuhnoto gyrne behe s izklu4itelno mnogo sajdi a izgorelite gazove miriheha kato na izgoriala guma .Tazi sedmica kato pytuvah do Elena zaredih benzin ot tam zabravih imeto na benzinostanciata no kolata po syvsem drug na4in rabotehe sajdite se izduhaha dvigatelia si myrka i mohtnosta se povihi zna4itelno. . Vyprosyt mie kolegi ot koi benzinostancii da zarejdam kyde benzina e po-ka4estven ?
otnosno benzina
imam vpecatlenie che v petrol benzina e nai-nekacestven. osven tova chetoh statia che vaprosnata verga ima zadarzani golemi kolichestva skladovi nalichnosti 92 i na mesta vav vaprosnite benzinostancii smesvat 92 s po-visokite oktani.
az zarezdam samo v LUK oil, OMV i Shell, kato sam nai dodvdlen ot poslednite. (stava vapros za benzin)
az zarezdam samo v LUK oil, OMV i Shell, kato sam nai dodvdlen ot poslednite. (stava vapros za benzin)
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Имайте предвид, че не може да се даде точен отговор на този въпрос. ОМВ е франчайз марка и всички бензиностанции са на различни собственици и качеството на горивата са коренно различни
В Пловдив съм зареждал от всички ОМВ-та и горивата са много зле. Шел и те са като ОМВ - всяка е различна, но в Пловдив пак са много злееее...... Лукойл имат много добри горива, Векта са едни навсякъде и също имат доста добре горива(ако не греша за единния собственик де!).... ОМВ скъпия дизел определено е добър, но пак мнооогооо зависи - дали е франчайз компания или еднолични.... Общо взето трябва да се питат хора от вашия район
На от където и да сипвате гориво, е добре да сипвате на всеки 2-3-ти резервоар по една добавка - Redex, Castrol или Хелиос(поне преди беше добра хелиоса) 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Има точни изисквания за вид и начин на изпълнение на самата станция, но никой не ги задължава от къде да зареждат.... Би било хубаво, ако наистина имаше хора, които да следят качеството, но явно няма или просто постоянно си взимат каквото им се полага, за да не стига инфо до главните шефове за истинското качество, което е под всякаква критика..... За наше най-голямо съжаление
И в крайна сметка, в станции с големи имена, рядко можеш да заредиш хубави горива....... 

- Aleksandar
някой има ли впечатление за тези Opet? мисля че са турски, че ми е най-близо. Иначе най съм разочарован от една бензиностанцийка Петрол. Първия път колата летеше като с германски бензин, след това заредих пак на другия ден и нямаше никакво ускорение. Явно вече се бяха намесили biggrin.gif
Toyota Avensis AT221 7A-FE
я да ви питам нещо за бензина /надявам се да не ми се смеете много, ама нищо не разбирам
/...
бях заредила догоре с 95. компютъра ми даваше разход 9.8-10.1
днес реших да заредя от същата бензиностанция, само че 98...и о,чудо, разход 8-9
та въпроса ми е каква е тая зависимост между разхода и вида на бензина. и ако заредя сто октана ше ми харчи ли ярито 5
biggrin.gif

бях заредила догоре с 95. компютъра ми даваше разход 9.8-10.1

а ако сложиш 120 направо ще прелива....;) Сега в интерес на истината има разлика в харченето, ама да е над литър нещо ме съмнява...desSs написа:я да ви питам нещо за бензина /надявам се да не ми се смеете много, ама нищо не разбирам/...
бях заредила догоре с 95. компютъра ми даваше разход 9.8-10.1днес реших да заредя от същата бензиностанция, само че 98...и о,чудо, разход 8-9
та въпроса ми е каква е тая зависимост между разхода и вида на бензина. и ако заредя сто октана ше ми харчи ли ярито 5
biggrin.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.