Проблем на Toyota Avensis 2.0 D4D 2012
-
Pavell
- Автомобил: Тойота Авенсис 2.0 D4D 2012
Имам Тойота Авенсис 2.0 Д4Д 2012г.
Изникна следния проблем: малко след закупването започна да излиза един бял пушек, когато двигателя е загрял и при тръгване от спряло положение изцяло опушвах всичко зад мен, като миришеше на не добре изгоряла нафта. В последствие я занесох на майстор, който ми каза, че със сигурност са дюзите. След като му я оставих той ми звънна да ми каже че дюзите наистина са счупени и ги даде на някакъв майстор във Видин, който прави дюзи за рециклиране. При слагането на дюзите вече идва и големия проблем, до това което ми обясни първия път като е тръгнал да ги слага не е направил всички стъпки, като хората и при настройването на дюзите е запушил ДПФ. Каза да я карам извънградско да влезне в регенерация и да отпуша ДПФ и всичко щяло да се оправи, но за съжаление колата изобщо не иска да влезне в регенерация пуши черно без да спира и притраква и губи мощност като мина 2000 оборота и ми светна VSC system check след продължително каране. Почвам да се чудя дали проблема е от запушения ДПФ или самите дюзи не са настроени/сложени или направени като хората. Разхода ми стана 12.6 което също е много притеснително.
Много ще съм благодарен ако можете да ми предложите добре изпитан сервиз в София, където да могат да ми съдействат и да решат проблема.
Изникна следния проблем: малко след закупването започна да излиза един бял пушек, когато двигателя е загрял и при тръгване от спряло положение изцяло опушвах всичко зад мен, като миришеше на не добре изгоряла нафта. В последствие я занесох на майстор, който ми каза, че със сигурност са дюзите. След като му я оставих той ми звънна да ми каже че дюзите наистина са счупени и ги даде на някакъв майстор във Видин, който прави дюзи за рециклиране. При слагането на дюзите вече идва и големия проблем, до това което ми обясни първия път като е тръгнал да ги слага не е направил всички стъпки, като хората и при настройването на дюзите е запушил ДПФ. Каза да я карам извънградско да влезне в регенерация и да отпуша ДПФ и всичко щяло да се оправи, но за съжаление колата изобщо не иска да влезне в регенерация пуши черно без да спира и притраква и губи мощност като мина 2000 оборота и ми светна VSC system check след продължително каране. Почвам да се чудя дали проблема е от запушения ДПФ или самите дюзи не са настроени/сложени или направени като хората. Разхода ми стана 12.6 което също е много притеснително.
Много ще съм благодарен ако можете да ми предложите добре изпитан сервиз в София, където да могат да ми съдействат и да решат проблема.
- max-2
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 140 пъти
Четири нови дюзи и нататък с ДПФ не знам дали се получава с пране или друго, но не карайте така колата, гадно е. Често виждам такива тойоти и не само. Все едно карам зад краз с двигател за основен ремонт.
Carina E 4AFE LB 1992
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 940 пъти
- Получена благодарност: 340 пъти
Много относително е описано всичко, искат се данни за работата на дюзите, данни за състоянието на филтъра (ако не са го изрязали всичките преди Вас) и чак тогава може да се дава мнение. Смяна на всичко с ново ще реши генерално проблема, но няма да се хареса сумата, предполагам 

- max-2
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 140 пъти
Ами дюзите вече някой се е учил на тях, така че работата е ясна.
Carina E 4AFE LB 1992
-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 517 пъти
- Получена благодарност: 117 пъти
От София (според профила), дюзите отиват за дочупване във Видин!
Странна работа за мен.
Странна работа за мен.
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
За съжаление ремонта на дюзите има много тънкости (вкл. махане на DPF-и и катализатори), които ако не се спазват могат да доведат до печални резултати.
Ако знаете руски, гледайте. Това са едни момчета от едно латвийско тунинг студио, които с това се занимават.
Между другото, тоя пич признава само дюзи, които са реставрирани в завода на Денсо, а не в някой гараж в София или Видин.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
-
Pavell
- Автомобил: Тойота Авенсис 2.0 D4D 2012
WoLF, мерси за дадените мнения. След като я взех от майстора около 30 км, след като я подкарах пушеше черно, но нямаше губене на мощност. Някъде след 30тия километър започна да губи мощност и да се мъчи барабар с черното отзад. Не съм сигурен ако дюзите са проблема дали изобщо и тези 30км ще издържи без да даде грешка или индикация за проблем. Заради това се чудя дали наистина не е само ДПФ филтъра проблема и просто тези 30км се е запушил тотално и мощността е забила?
- TATI
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 209 пъти
- Обратна връзка:
Закачаш една диагностика и тя си казва всичко!
Другото ще са празни приказки
Другото ще са празни приказки
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 940 пъти
- Получена благодарност: 340 пъти
Той сам не се запушва, запушва го това преди него или неправилна експлоатация на колата. Предвид изложението се предполага първото. Ако колата е с оригиналния софтуер все още е хубаво да знаем ключови параметри от работата на колата. Пиша насочващо, за да се намери "виновника"...

-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Ако гледахте видеото, там човека обяснява, че понякога майсторите забравят да махнат старите дифтунги (медните шайби под под дюзите), слагат новите отгоре и почват едни филми, защото позицията на впръска се променя и т.н. Питайте майстора си дали е извадил всички стари дифтунги, да не е забравил случайно някой? Освен това дали е вкарал новите кодове на дюзите в компютъра на колата (това, ако допуснем, че във Видин са му дали друг комплект срещу занесения там; ако пък си е взел вашите дюзи обратно, да не би пък да им е разменил местата? Тогава пак трябва да се променят кодовете на дюзите). Много работи имат значение.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.