Здравейте , изчетох доста теми във форума , но не открих отговор на някоi въпроси коiто ме интересуват относно подмяната на оригиналната мултимедия на Авенсис 2017г. Желяем подмяната само заради Android Auto .Прилагам снимки на оригиналната мултимедия която е в колата в момента .
1.Мога ли да разбера как точно става подмяната ? Има ли ръководство стъпка по стъпка или клип как се прави ?
2. Окабеляването на китайските мулимедии от Алиекспрес пасва ли с оригиналните букси на автомобила? Нужна ли е доработка или преработка ?
3. Може ли да се свърже оригиналната камера за заден ход с китайска мултимедия ? Не ми се занимава да се подменя камера или да се свързва нова камера?
4. Кое е по- рентабилно и по- добре според вас, да сменя мултимедията ] или да добава към настоящата моодул за андроид ?
5. Какво ще кажете за модела от този линк 4G 64 GB CAM
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 211%210%21
БЛАГОДАРЯ
Подмяна оригинална мултимедия на Тойота Авенсис 2017 г с китайска с android - въпроси
- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 77 пъти
- Получена благодарност: 42 пъти
Подмяна оригинална мултимедия на Тойота Авенсис 2017 г с китайска с android - въпроси
1.Монтирал съм 2 китайски мултимедии на RAV4 от различни фирми, но нямат ръководство за монтаж. Търсиш в Youtube видео за твоя модел автомобил, има много клипове за почти всчико което ти трябва. Ето тук едно видео
За монтаж от техник ми искаха около 250 лв. така че избора е твой. :-)
2.Окабеляването е съобразено с автомобила за който си я купил. Буксите съответстват на оригиналните. Има много търговци , но е добре все пак да пише някой койтое монтирал на Авенсис 2017.
3. На Рав4 и двете мултимедии се свързаха с оригиналната задна камера, но има някой настройки на самата мултимедия за стандарта на картината PAL, NTFS, резолюция и всичко тръгва като оригиналната. Ако колата има CANbus , трябва да си закупиш за около 20 $ CanBus модул ,за да ти работят всички функции като на оригиналната.
4.Най- рентабилно е да смениш оригиналната с Андроид. На Анроида има много функции и приложения които ги няма в отигиналната.
На една от колите добавих USB модул с 4 дачика, които показявт и алармират за налягането, и температурата в гумите, също и камера за Видеорегистратор, който е пак през USB входа, гледай да има вграден GSP, поне 2 USB входа и слот за SIM карта, ако решиш да имаш постояна връзка с интернет, а пък и става за проследаване на автомобила ако се наложи.
За модела който си избрал, бих ти препоръчал поне със 6 Gb RAM и 128 GB памет и да има допълнителен вентилатор за охлаждане ,че някои работят с висока температура и може да зябиват през лятото(обикновенно по евтините малки и модели), при мен досега не се е случвало за 3 години.
За монтаж от техник ми искаха около 250 лв. така че избора е твой. :-)
2.Окабеляването е съобразено с автомобила за който си я купил. Буксите съответстват на оригиналните. Има много търговци , но е добре все пак да пише някой койтое монтирал на Авенсис 2017.
3. На Рав4 и двете мултимедии се свързаха с оригиналната задна камера, но има някой настройки на самата мултимедия за стандарта на картината PAL, NTFS, резолюция и всичко тръгва като оригиналната. Ако колата има CANbus , трябва да си закупиш за около 20 $ CanBus модул ,за да ти работят всички функции като на оригиналната.
4.Най- рентабилно е да смениш оригиналната с Андроид. На Анроида има много функции и приложения които ги няма в отигиналната.
На една от колите добавих USB модул с 4 дачика, които показявт и алармират за налягането, и температурата в гумите, също и камера за Видеорегистратор, който е пак през USB входа, гледай да има вграден GSP, поне 2 USB входа и слот за SIM карта, ако решиш да имаш постояна връзка с интернет, а пък и става за проследаване на автомобила ако се наложи.
За модела който си избрал, бих ти препоръчал поне със 6 Gb RAM и 128 GB памет и да има допълнителен вентилатор за охлаждане ,че някои работят с висока температура и може да зябиват през лятото(обикновенно по евтините малки и модели), при мен досега не се е случвало за 3 години.
- Прикачени файлове
-
- Мултимедиа снимки RAV4.jpg (191.91 KiB) Преглеждано 799 пъти
Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE