Шум от резервоара
-
- Автомобил: Toyota rav4
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Шум от резервоара
Здравейте и Весела Коледа! Днес след дълго каране по магистралата забелязах ,че има някакъв шум от резервоара,като чаткане,почукване,или нещо такова.Чух го,когато слезнах да разтоваря багажа и двигателя още работеше.Лампата за бензина ми беше светнала преди 10тина километра. Видях в една тема във форума,че най-вероятно е запушен горивен филтър. Ако е филтъра,дали може да се оправи с някаква добавка?
-
Шум от резервоара
Колата е Rav 4 бензин 2007г.Днес сипах бензин за 30лв.,пак го има това почукване.но само понякога,и то когато колата е загряла.Иначе проблеми с вървенето няма,не придърпва,не играят оборотите.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 62 пъти
Шум от резервоара
В резервоара освен помпа не мисля че има нещо друго което да издава някакъв звук. Но тя обикновено бръмчи.
"Чаткане и почукване" - то може и нещо да опира в резервоара и да се чува нещо такова.
А за филтъра/помпата
"Чаткане и почукване" - то може и нещо да опира в резервоара и да се чува нещо такова.
А за филтъра/помпата
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 578 пъти
Шум от резервоара
Има осигурителен клапан който да спре горивото при обръщане на колата и разтоварващ излишното налягане клапан (ролята на "обратната нафта" при дизелите).
Метални са, но ми е странно че не чаткат винаги. Евентуално над някакво ниво на бензина, да са натопени в него и той да подтиска чаткането.
Ако кошницата е като на Авенсиса, филтъра не се води сменяем елемент - сменя се цяла кошница за 500 лева примерно.
Метални са, но ми е странно че не чаткат винаги. Евентуално над някакво ниво на бензина, да са натопени в него и той да подтиска чаткането.
Ако кошницата е като на Авенсиса, филтъра не се води сменяем елемент - сменя се цяла кошница за 500 лева примерно.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
Шум от резервоара
Предполагам, че може и нещо да опира в резервоара. Като се върна в София, ще я огледам по-обстойно.