Показания на разходомер

Аватар
mvb87
Автомобил: Т27, 2.0D4D, 124hp
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Показания на разходомер

Мнение от mvb87 » 26 Ное 2024 18:47

Здравейте колеги,
Забелязах за втори път драстични отклонения в показанията на бордовия компютър относно наличното гориво и среден разход. В Неделя заредих резервоара до горе. От зареждането до днес съм изминал смесено 150км и се върнах на същата колонка. Заредих 8.1л дизел, което показва разход 5.3/100. Ако погледна показанията на бордовия изобщо не се доближавам до истината по колонка. Преди да заредя днес според компютъра ми оставаше гориво за 540км макар да съм изразходил само един сектор и среден разход 8.9. Предходния път когато за първи път ми направи впечатление, че нещо не както трябва ситуацията беше още по фрапантна.... При останали два сектора пресмятам, че трябва да заредя около 45-46л. за да напълня резервоара до горе. Учудващо за мен пистолета спря на 32л и с родилни мъки събрах 33.5л на инат за да съм честен. Съответно и средния разход от 8л падна на 6.3 спрямо изминатите километри... Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Показания на разходомер

Мнение от max-2 » 26 Ное 2024 19:21

Измерванията са почти точни на цял резервоар. Горе-долу с максимално отклонение до половин литър. Такива доливания по малко е трудно да дадат точни стойности заради самото доливане, защото пистолета никога не спира точно на едно ниво на запълване на резервоара. Едно е 1 или 2 литра грешка на 40 литра и друго на 7 литра.
Carina E 4AFE LB 1992

Публикувай отговор