Проверка и сервиз на Канадски автомобили
-
- Автомобил: Тойота Рав4, Канада
Здравейте, купихме регистриранаТойота Рав4, Канадска. Собствениците твърдяха, че е била с лек удар, но след проверка в Канадски сайт се оказа, че е била бракувана. Ходихме в ТМ Ауто в София за преглед, но не успяха да я вържат на компютър, а ми е важно да проверим и системите за сигурност. Знаете ли къде може да се направи това, къде могат да я вържат на компютър за диагностика?
Също така се интересувам къде мога да ремонтирам Канадски автомобил при нужда, от ТМ Ауто казаха, че само коли от Европа подправят при нужда?
Моля препоръчайте ми майстори в София, място за обслужване (ако е възможно в Източните квартали), благодаря предварително!
Също така се интересувам къде мога да ремонтирам Канадски автомобил при нужда, от ТМ Ауто казаха, че само коли от Европа подправят при нужда?
Моля препоръчайте ми майстори в София, място за обслужване (ако е възможно в Източните квартали), благодаря предварително!
- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
Извиянвай колега, но тези проверки се правят преди покупката на автомобила. След като си решил да заделиш една сериозна сума за покупка, е трябвало искаш VIN номера да пуснеш една справка по Carfax за досието на атомобила. Не струва скупо. За Канада и USA, всички автомобили се правят в Канада. Добре е като питаш да дадеш малко повече инвормация за колата. Година на производство, гориво, скростна кутия и т.н. Иначе тук хората трябва да почват да гадаят за какво иде реч. Аз също имам РАВ4 сглобен в Канада, но българските представителства на Тойота нямат информация за американските автомобили. Това също е трябвало да проучиш.
Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 63 пъти
Това че е бракувана не значи че не става, там критериите са други и застрахователите бракуват коли понеже им е скъпо да ги оправят.
Може да дадеш ВИН ако искаш, та да видим колко е била зле на търга.
Понеже другата ми кола(Мазда) е така внесена та, обикновено се купува с щета и се оправя тук, че е по-евтино.
Виж дали можеш да разбереш къде са я оправили или търси такива сервизи. По принцип диагностиката като софтуер би трябвало да е една и съща.
За части търсиш в американските сайтове парт номера и после по него търсиш тук. Няма голяма разлика да не кажа никаква.
Може да дадеш ВИН ако искаш, та да видим колко е била зле на търга.
Понеже другата ми кола(Мазда) е така внесена та, обикновено се купува с щета и се оправя тук, че е по-евтино.
Виж дали можеш да разбереш къде са я оправили или търси такива сервизи. По принцип диагностиката като софтуер би трябвало да е една и съща.
За части търсиш в американските сайтове парт номера и после по него търсиш тук. Няма голяма разлика да не кажа никаква.
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 588 пъти
Софтуерът е един и същ, но си има региони. Донякъде логично американските модели не се подържат от европейските представителства дори за диагностика, защото за всеки регион се изисква отделен лиценз, който пък е разгромяваща сума.
Не говорим за лиценз от тип "crackware / warez" - там е друга историята.
Може и да няма, но за колегата Stivans мисля че търсих полуоски, и няма такива съвместими с неговите освен от NTY и май Febest. Има GSP примерно, но е в американския Амазон и официално не се доставя до България или цената беше сериозна като пари. Поне на аутодок нямаше сериозни алтернативи на афтърмаркет полуоските, а ОЕМ може да се поръчат но цената е над 1300 лева за бройка, без значение дали е лява или дясна. Това е само пример, че дори и афтърмаркета си има някакви уловки. И не говоря дали ще са качествени или ще са от Chinesium (каквито обикновено са на Febest) - говоря за наличност и лесна възможност за покупка изобщо.
Пробвах да накарам приятел в Канада да ми търси бензинови дюзи за 1ZZ-FE - мотор който се е вграждал и в щатите и в Европа. Резултата беше че са му казали за VIN че е грешен. По каталожните номера които му бях пратил за моята рама са ги намерили и цената беше 350 канадски долара за бройка, преди доставка. Тук единия от колегите с доставките на оригинални части ми беше дал цена от порядъка на 330-350 лева за бройка по спомен.
А дали си струва покупката или не - вие си решавате. Аз не искам изобщо да се замесвам в такъв въпрос, защото съм си погледнал в портфейла и съм си взел решенията вече, като те са значими само за мен.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 699 пъти
- Получена благодарност: 277 пъти
Официално не можеш да я правиш в българските представителства. Търсиш по рама частите и се надяваш да имат европейски аналози - пести пари и нерви...
Това че е бракувана означава, че цената на ремонта ѝ е надвишавала остатъчната стойност на автомобила или с две думи - няма особено значение ако е оправена добре
Това че е бракувана означава, че цената на ремонта ѝ е надвишавала остатъчната стойност на автомобила или с две думи - няма особено значение ако е оправена добре

-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 350 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Сигурно са я оправили "добре". Като за продажба.
Относно системите за сигурност и "лекият" удар.
Най-лесно е да огледаш колоната под волана от двете страни. Ако има дупки или разкъсано - най-малкото е стреляла възглавницата на волана.
И ако има странични завеси и в предната колонка. Тях лесно можеш да разбереш на какво дередже са.
Относно системите за сигурност и "лекият" удар.
Най-лесно е да огледаш колоната под волана от двете страни. Ако има дупки или разкъсано - най-малкото е стреляла възглавницата на волана.
И ако има странични завеси и в предната колонка. Тях лесно можеш да разбереш на какво дередже са.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 699 пъти
- Получена благодарност: 277 пъти
Няма начин да не са гърмели възглавници и щом няма конкретен въпрос за тях, капаците ще са сменени добре, но отдолу какво има не се знае... 

- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Стига сте плашили човека.Най-добрият ми приятел си купи Хонда Цр-в от Канада с лек удар отпред.Възглавниците бяха подменени с нови и колата си върви перфектно.Най-добре е софиянци да го насочат към читав сервиз, където да се изясни всичко.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
Подмяната на възглавниците приятелят ти ли го направи? Или са му казали, че е извършено?
Колко му излезе, ако не е тайна, това скъпо удоволствие? С всичките препрограмирания, нулиране на crash data и други "дребни" нещица.
Колко му излезе, ако не е тайна, това скъпо удоволствие? С всичките препрограмирания, нулиране на crash data и други "дребни" нещица.
- veso_hds
Пропуснах да напиша, че колата беше купена с подменени възглавници.Лично беше проверена от Яни Петров, а и ти си от Бургас и би трябвало да знаеш кой е Яни.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
Нямам честта да го познавам лично. Но по отзивите във форума имам представа.
Нека на никого от нас да не се налага да ползваме системите за безопасност!
Нека на никого от нас да не се налага да ползваме системите за безопасност!
- veso_hds
Можеш само да се радваш, че не ти се е налагало да се запознаеш с Яни. 

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 63 пъти
Не става въпрос за плашене, а да е наясно с реалното състояние на автомобила - все пак хора се возят в него.
caryЦар
-
- Автомобил: Тойота Рав4, Канада
Здравейте, благодаря на всички. Свързах се с Тойота Пазарджик, там можели срещу 80 долара да я вържат за компютър и проверят състоянието.
Все някога обаче ще дойде време за ремонт и ми се иска да знам къде да закарам в София. Бензин 2019г е.
Все някога обаче ще дойде време за ремонт и ми се иска да знам къде да закарам в София. Бензин 2019г е.
-
Както казва един мой познат "Тея не познават парите!"
Толкова ли в цяла София няма диагностик на Toyota? Едва ли за канада и щатите е друг интерфейсния кабел или софтуера.
Толкова "четци на грешки" са пуснали обяви навсякъде. Все някой от мултимаръчните съвременни сканери трябва да може да прави диагностика.
Примерно от фамилията на Launch, AUTEL и т.н.
Толкова ли в цяла София няма диагностик на Toyota? Едва ли за канада и щатите е друг интерфейсния кабел или софтуера.
Толкова "четци на грешки" са пуснали обяви навсякъде. Все някой от мултимаръчните съвременни сканери трябва да може да прави диагностика.
Примерно от фамилията на Launch, AUTEL и т.н.