Мнение
от mapamop » 05 Авг 2024 19:33
За да имаш 80 вата на диодите, през кабелите минават примерно 85 (макар че може и да е повече загубата). Предвид че и на двата ми фара вътре инсталацията със стандартните 50-55 вата се беше стопила вътре, съм много дълбоко скептичен че няма да стопиш със 80 поне вътрешната инсталация на фара. А реално имаш загуби по кабели и букси и през кабелите на инсталацията минават повече. Вдигаш консумацията със 50% но във фабриката са ти изчислили сечението на кабелите за 60 вата. Скептичен съм че в дългосрочен план няма да има разтопени кабели. За самия фар че ще стане на юфка е ясно - тази мощност си има и топлоотдаване, което ще е със поне 20-30% нагоре. Нито фара, нито инсталацията са предвидени за такава консумация. Може и да има някакъв резерв, но предвид че е Тойота, размерът му ще клони към "никакъв" - справка в темата за фаровете с дневни на Т27 които се топят от крушките на дневните светлини.
Още отначало зададения въпрос си е силно куца идея. Да не навлизаме в подробностите, че не е важно само ти да виждаш "добре" - като заслепиш насрещния камион просто ще виждаш по-добре как те размазва из цялата кола, по време на челния удар. То дори и насрещен автомобил да те удари със 90-100 пак ще си добре потрошен, с малката разлика че вероятно ще убиеш някого в автомобила, докато ТИР-аджията просто ще си вдигне краката да не ги счупиш, докато влизаш при двигателя.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.