Набира на вълни
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Набира на вълни
Здравейте колеги,
Предварително се извинявам ако проблема е описан, но нещо не успях да се ориентирам, а и не съм много в час. Колата е Корола 2007 D4D ;1.4 ; 90 коня. На реални 90000 км е. При каране особено на втора при пълна газ на средни обороти започва да набира на вълни и в един момент се отпушва и всичко се оправя. Понякога си набира нормално.
Карал съм я с над 100 км. на трета, слагах какви ли не добавки за почистване на системата, на дюзите, но не помага. Слагам хубава нафта, сменям редовно филтри. На таблото всичко е ок.
Предварително се извинявам ако проблема е описан, но нещо не успях да се ориентирам, а и не съм много в час. Колата е Корола 2007 D4D ;1.4 ; 90 коня. На реални 90000 км е. При каране особено на втора при пълна газ на средни обороти започва да набира на вълни и в един момент се отпушва и всичко се оправя. Понякога си набира нормално.
Карал съм я с над 100 км. на трета, слагах какви ли не добавки за почистване на системата, на дюзите, но не помага. Слагам хубава нафта, сменям редовно филтри. На таблото всичко е ок.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Набира на вълни
Горивен филтър смяна след добавка гориво щото измива боклука и го набива във филтъра.Може и вода в горивото да е.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Тойота корола
Набира на вълни
Здравейте, имам същия проблем с такава Тойота и двигател. Успяхте ли да намерите къде точно е проблема.
Набира на вълни
Здравейте и при мен има сходен проблем,заедно с грешка P0301 и P0300 . COROLLA 1.4 VVTI.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Набира на вълни
Нормално - пропуск/закъснение във запалването на първи цилиндър.
- Нови свещи ако не са сменяни скоро
- Оглед и смяна на бобина на първи цилиндър, с тази от съседния и проверка дали грешката ще стане P0302. Ако се измести пропуска на запалването на втори цилиндър - сменя се бобината.
- Ако има газ може и да е издухала клапан, или да е опекла инжектор... Не е упомената газова уредба, и пробег на/без газ, така че се приема да няма газ.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Набира на вълни
Колата се кара на газ 100000км,и може би това е причината за проблема.
Предложете моля,към кой да се обърна за София?
Предложете моля,към кой да се обърна за София?
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 268 пъти
Набира на вълни
Първо пробваш със свещите, дали е от тях или от цилиндъра. От резултата там се избират последващи действия.

-
Набира на вълни
Здравейте пак. Не може да е от филтри, защото ги сменям редовно всяка година. В момента опитвам с добавка за вода в нафтата, но се съмнявам да е от това.Вече съм изразходвал половин резервоар и не съм усетил промяна. Най-вероятно проблема е в подаването и разпределението на горивото. Колеги ме убеждават,че има сажди в гърнето и трябва продухване на дълъг път. И това съм правил, но няма промяна. Като я издуя примерно на втора достига към 4000 обората, започва да бучи и много бавно вдига повече. Вчера обаче набра като оса и над 4000. На трета пак така - до тая област набира добре, после започва едно лашкане на вълни и накрая сякаш се отпушва.
Вече се замислям дали да не я закарам в сервиза на Тойота.
И още една подробност. С нафта на OMV Макс моушън, се подобрява значително, но не напълно. Иначе цяло лято я карам с Double Filtered на ЕКО.
Вече се замислям дали да не я закарам в сервиза на Тойота.
И още една подробност. С нафта на OMV Макс моушън, се подобрява значително, но не напълно. Иначе цяло лято я карам с Double Filtered на ЕКО.
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 268 пъти
Набира на вълни
Пак води към недостатъчно гориво, според мен... Т.е. филтър, дюзи, налягане на рейла 

- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 59 пъти
Набира на вълни
Клапан на помпата.Лично мнение след 10 резервоара на Еко сменях клапаните а РАВ4 -2004.г
Може и да е съвпадение но вече не стъпвам там и нямам проблеми с два други дизела
.
Може и да е съвпадение но вече не стъпвам там и нямам проблеми с два други дизела

LEXUS RX450hl
-
Набира на вълни
Пропуснах да кажа,че когато не е загряла набира нормално. Когато загрее започват тези номера след 3000 оборота.
-
Набира на вълни
След 3-4 дена диагностики и експерименти в сервиз, накрая остана да махнат DPF филтъра. Казаха ми, че мога да опитам в някоя фирма, където свалят и почистват DPF, или с добавка към горивото, та реших да опитам. Като се зачетох по-горе колко е ефективно всичко това, май ще я карам така.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Набира на вълни
Колегите по-горе са споменали да провериш налягането в рейла - да не би да са клапани... Провери ли го?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Набира на вълни
И това проверили в сервиза и не видяли проблем.
Гледам някакви добавки за почистване на DPF. Има ли смисъл да опитвам това, че не са и много евтини?
Гледам някакви добавки за почистване на DPF. Има ли смисъл да опитвам това, че не са и много евтини?