Здравейте,
Проблема е следния: като купих колата, лампата за ниско ниво на горивото светеше и стрелката беше почти долу. Отидох на бензиностанцията и заредих до горе, около 32-33л успях да заредя, но стрелката за нивото на горивото остана долу и лампата си свети.
Та имам следните въпроси:
- Колко гориво има в резервоара след като светне лампата
- Възможно ли е като съм напълнил до горе да се е прецакало нещо
- Някой оправял ли е подобен проблем и къде може да е причината за този дефект
Поздрави!
Нивомер на гориво Toyota Yaris 3 1.33 2012г
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Поплавъка на нивомера за горивото в кошницата с бензиновата помпа не работи, или има прексънат/и кабел/и за тоя поплавък. Съответно няма кой да "каже" на компютъра/таблото колко точно гориво има.
При светнала лампа обикновено при мен остават някъде около 10 до 15 литра бензин, в повечето случаи 11-12 литра на 60 литра резервоар. Досега не съм успял да налея в Авенсиса повече от 48-49 от 60 възможни, но не съм и чакал да "изхълца и да изгасне". Вади се кошницата от резервоара - намерете си литература или поне клипове в Интернет как се прави и си решете дали ви стиска да го направите, или ще го прави сервиз.
При светнала лампа обикновено при мен остават някъде около 10 до 15 литра бензин, в повечето случаи 11-12 литра на 60 литра резервоар. Досега не съм успял да налея в Авенсиса повече от 48-49 от 60 възможни, но не съм и чакал да "изхълца и да изгасне". Вади се кошницата от резервоара - намерете си литература или поне клипове в Интернет как се прави и си решете дали ви стиска да го направите, или ще го прави сервиз.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Поплавъка се е откачил или спукал и е пълен с гориво.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming