Чувствителност на сензора за светлина RAV4 Hybrid 2021
Здравейте колеги. Имам няколко въпроса, ако може някой да ми отговори ще съм му благодарен. 1. Колата е с постоянно светещи дневни светлини когато е включена, които не мога да ги изключа по никакъв начин ( няма режим off ), с автоматични дълги. Могат ли тези дневни да бъдат изключени? ( без да посещавам сервиз разбира се) 2. Има една настройка из менютата "Чувствителност на сензора за светлина" от -2 до +2. Някой знае ли какво се променя с нея, дали включването на късите на смрачаване или чувствителността на автоматичното превключване от къси на дълги и обратно. Аз не установих някаква разлика при промяната и. 3. Откъде взима информация системата за автоматични къси/дълги, защото при мен не работи по някой път много коректно ( датчикът за включването на светлините е ясен този до отворите на климатика под предното стъкло, който е изложен на слънчевата светлина ). Благодаря предварително
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Да няма пусната DRL опция през "боди-компютъра" (комфорт модула, интеграционното реле)?
При пусната такава късите светват почти веднага след запалване на двигателя. Моята барака е изпълнение за северните страни и има "дневни" които ми пускат късите светлини винаги. Не успях за три години да ги спра по програмен път, и не ми се експериментира да слагам интеграционно реле без дневни....
Тая РАВ-ка е доста по-нова и би трябвало да може да се спрат с техстрийм...
При пусната такава късите светват почти веднага след запалване на двигателя. Моята барака е изпълнение за северните страни и има "дневни" които ми пускат късите светлини винаги. Не успях за три години да ги спра по програмен път, и не ми се експериментира да слагам интеграционно реле без дневни....
Тая РАВ-ка е доста по-нова и би трябвало да може да се спрат с техстрийм...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Нямам си на идея как е програмирано, след паленето светят постоянно дневните и при смрачаване ( или някъде на сянка ) пуска късите. Като карам в планински район е като дискотека малко. Поне ми правят път предните коли
Та затова си мислех, че тази настройка за чувствителността на сензора е затова, ама не виждам разлика при променянето и

- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
На дневните светлини, това им е идеята, да светят през деня - винаги. И те не може да се изключват.
Това, че сензора за светлина не работи (или не е настроен) по-правилно е друг въпрос.
При мен (Корола 2016г.) през Techstream има 2 настройки за този датчик. Не помня точно, че го правих преди години.
Не намерих някаква бърза логика и трябваше 3-4 пъти да ги цъкам, докато нацеля да се включват късите на малко "по-тъмно". Стойностите бяха или от -5 до +5 или от 0 до 5. Направих ги и двата параметъра на минималните стойности.
Това, че сензора за светлина не работи (или не е настроен) по-правилно е друг въпрос.
При мен (Корола 2016г.) през Techstream има 2 настройки за този датчик. Не помня точно, че го правих преди години.
Не намерих някаква бърза логика и трябваше 3-4 пъти да ги цъкам, докато нацеля да се включват късите на малко "по-тъмно". Стойностите бяха или от -5 до +5 или от 0 до 5. Направих ги и двата параметъра на минималните стойности.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
За това е. Не очаквай при големи разлики в светлината (както казваш сенки) да има някаква разлика. Съществената разлика е при общата светлина, а не някакви частни случаи на локално затъмняване.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Това означава ли, че тази настройка не влияе изобщо на чувствителността за автоматичното превключване дълги/къси и обратно ?
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Най-вероятно да. За тази функция отговаря камерата.
Разход на хибрид-> 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Май сме коментирали повечето от въпросите по темата, а и колегите са дали добри насоки...
Накратко:
1. Не... Така е и по закон - трябва да караш постоянно или с дневни или с къси светлини... Да превключиш от дневни на къси можеш през копчето за светлините.
2. Колегите са обяснили - най-вероятно чувствителността на преминаване от дневни към къси...
3. Коментирали сме го за нашите пътища - шофьорът е за това... При мен основно се лъжеха от камионите, които излизат от гърбица на хълм.. Кабината вече я виждаш (с облещения от дългите шофьор), ама нито ти, нито камерата виждат фарове, и затова изчакват още малко 'на дълги'... В такива ситуации просто преминавам ръчно на къси - няма съвременен автомобил, който да не се лъже в такава ситуация (то и доста шофьори се лъжат
)......
Накратко:
1. Не... Така е и по закон - трябва да караш постоянно или с дневни или с къси светлини... Да превключиш от дневни на къси можеш през копчето за светлините.
2. Колегите са обяснили - най-вероятно чувствителността на преминаване от дневни към къси...
3. Коментирали сме го за нашите пътища - шофьорът е за това... При мен основно се лъжеха от камионите, които излизат от гърбица на хълм.. Кабината вече я виждаш (с облещения от дългите шофьор), ама нито ти, нито камерата виждат фарове, и затова изчакват още малко 'на дълги'... В такива ситуации просто преминавам ръчно на къси - няма съвременен автомобил, който да не се лъже в такава ситуация (то и доста шофьори се лъжат

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008