Проблем с парно на Тойота Авенсис Т25
-
- Автомобил: Avensis t 25 2004 бензин
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте, сдобих се с Авенсис, 2- ка мотор, 2004, бензин. Преди месец, сутринта, при 2 градуса навън, панела за парното просто светна, без никакви индикации, и нито едно копче не беше активно, съответно нито парно имаше, нищо. След 10-15 минути, когато колата загря, всичко тръгна, все едно нищо не е било. Прави го вече няколко пъти, само когато е студено. Направих автодиагностика на панела - изписа ми грешка 12 - намерих, че това е датчик на температура на обкръжаващата среда. Но на диагностика ми каза майстора, че проблема е в панела. Купих панел втора употреба, но стана по-зле, и върнах моя. Никой не е чувал за такава ситуация. идва зима, и съм доста притеснена. Моля ви ,дайте съвет. Благодаря!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Този сензор се намира отпред зад бронята. Еднакъв е на бензинови, дизелови Авенсиси и Корола-Версо (2 поколение).
Погледнете дали не му е разкачена буксата или да не са наранени кабелите. Имам 1 или 2 в гаража някъде да се търкалят. За моята рама излиза номер: 83482-02010, за вашата трябва да се свери.
Има го наличен в следните модели и години:
Погледнете дали не му е разкачена буксата или да не са наранени кабелите. Имам 1 или 2 в гаража някъде да се търкалят. За моята рама излиза номер: 83482-02010, за вашата трябва да се свери.
Има го наличен в следните модели и години:
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- mapamop
83842-02010 - Sensor, OUTER AMBIENT TEMPERATURE. Предвид на грешка 12 в климатика този е не/зле работещият.
88625-47021 - Thermistor, COOLER (ROOM TEMP. SENSOR) е другият, който е купето, зад решетката на таблото, около контактният ключ. Но грешката води до първият.
Самият сензор е черна пластмасова част, със приблизително клиновидна форма, посредата на вертикалната гредичка зад долната решетка. Събира вода, мизерия, удари от камъчета. Може да го тествате със мултиметър - мерите дали се променя съпротивлението му като го охлаждате или топите в гореща вода (примерно). Пратете едно лично дали да ровя в гаража, ако ще го сменяте.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Здравейте, забелязах и нещо странно, не знам дали има някакво значение. Когато смених панела, парното почти не работеше, дори и при топло време. Тръгваше за няколко минути, и после спираше. Когато върнах моя панел, при първото даване на контакт, на таблото светнаха три индикации за няколко секунди - VSC, мисля че и ABS, те са долу на таблото. Но от тогава, когато натисна Off, на дисплея остава индикация - стрелката за въздушен поток към купето и надолу, и не изгасват. Преди това не го правеше.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Как е акумулатора? И силовите кабели от акумулатора към шаси/стартер и т.н...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- mapamop
Мисля че е нормалното поведение на панела на климатика. И при мен си стоят индикациите, но няма градуси, индикация за степените на вентилатора. Не съм пробвал да сменям позициите на струята когато е изключен климатика.
Още един въпрос - като сменяхте панелите, "новият" по каталожен номер ли го поръчахте или "просто да влезе, и да е със същите букси" ?
Гледам от профила ви че автомобилът е бензинов, което навява идеята че с "дизелов" панел се очаква да има аномалии - каталожните номера са различни, и на "дизеловият панел" най-малкото му липсва пина за "Idle-UP". Отделно че и подредбата на проводниците може да е друга. Пина "Idle-UP" отговаря при включване на климатика (основно компресора, но и вентилатора във високите степени), да подаде сигнал на горивния компютър да вдигне оборотите/мощността на двигателя, за да не "забие муцуната" автомобила. На дизеловия мотор тази логика липсва, защото там си има доволно много въртящ момент и мощност дори в ниските обороти и тези на празен ход, и него "не го събаря някакъв си там компресор или динамо".
Бас хващам на едно картонено кафе, че моргаджиите са ви продали "дизелов" панел от D-CAT, с обяснението че "щом буксите са същите, значи става". Тоя филм вече го играх и вероятно съм познал резултата.
--
--
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
-
Гледах само буксите да съвпадат, казаха, че няма значение от кола с какво гориво е
-
Жичкаджия, след диагностика, каза ми, че проблема на Авенсис е панела, и че един човек му е носил 20 панела втора употреба, и всички не работят както трябва. Каза ми също, че е запоил нещо, но не дава гаранция колко време ще издържи, и че пак ще го направи. Говоря за моя панел, другият е по-зле от моя, и копчета не работят. Сега като се замисля, нищо чудно да е бил от кола с десен волан, защото копчето " Dual" не работи както на моя, а точно обратното.
- mapamop
На десняка бутона "Ауто" е вдясно. Не е проблем да се ползва, като се съобразите че бутоните и зоните на климатроника са наопаки - шофьорската страна се явява пасажерска и се управлява през бутона "dual" и респективния бутон за регулиране на температурата.
Ако датчика за външната температура е сговнен, не е невероятно да причинява малфункция на панела, или ако го окъсява да го убива. Когато си играх с климатика на Авенсиса бях сложил за проба панел от десняк - дизелов. Работеше, но както казах зоните са огледално и като се включи климатика ми потъваха леко оборотите, вместо да се вдигнат. Няма го idle-up сигнала. Честно казано от близо 10 разглобени такива Авенсиси при моя човек, един не е имало с повреден панел на климатика, и това че някой е носил 20 неработещи ме изненада.
Ако датчика за външната температура е сговнен, не е невероятно да причинява малфункция на панела, или ако го окъсява да го убива. Когато си играх с климатика на Авенсиса бях сложил за проба панел от десняк - дизелов. Работеше, но както казах зоните са огледално и като се включи климатика ми потъваха леко оборотите, вместо да се вдигнат. Няма го idle-up сигнала. Честно казано от близо 10 разглобени такива Авенсиси при моя човек, един не е имало с повреден панел на климатика, и това че някой е носил 20 неработещи ме изненада.
--
--
-
Може ли да ми изпратите един, ако намерите в гаража. Нищо не пречи да го сменя, и да видим дали ще се оправи. Но сега е топло, забелязах, че парното не тръгва при 2 градуса, при 6 градуса работиmapamop написа: ↑28 Окт 2022 17:1183842-02010 - Sensor, OUTER AMBIENT TEMPERATURE. Предвид на грешка 12 в климатика този е не/зле работещият.
88625-47021 - Thermistor, COOLER (ROOM TEMP. SENSOR) е другият, който е купето, зад решетката на таблото, около контактният ключ. Но грешката води до първият.
Самият сензор е черна пластмасова част, със приблизително клиновидна форма, посредата на вертикалната гредичка зад долната решетка. Събира вода, мизерия, удари от камъчета. Може да го тествате със мултиметър - мерите дали се променя съпротивлението му като го охлаждате или топите в гореща вода (примерно). Пратете едно лично дали да ровя в гаража, ако ще го сменяте.
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Колежке кои бутони изобщо работят на твоя панел?Климатроника на охлаждане ползвала ли си го след покупката на колата?Малко странно ми се вижда "20 панела са ми носили и все не работят"
Имам опит с жичкаджия .....счупи ми конзолата около радиото и климатроника ....та се наложи да лепя и боядисвам.
Имам опит с жичкаджия .....счупи ми конзолата около радиото и климатроника ....та се наложи да лепя и боядисвам.