Здравейте,
Колата е Корола 2009 D4D. Имам от вчера следния проблем с алармата:
При заключване се чуват 2 бибпвания и заключва. При отключване е едно което е нормално.
Но се оказа че обемнните датчици не реагират ако оставя отворен прозореца. Също око отворя багажника също не пищи.
Алармата е Кобра фобрично поставена от ТМ
Моля за препораки и съдействия.
Имам чувството че е влезнала в някакъв режим без охрана само заключване
Предварително благодаря
Аларма Корола 2009 D4D
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Аларма Корола 2009 D4D
Вижрте за разкачени кабели в задната дясна колонка на багажника. Там е приемника за ключовете. Вероятно е сваляна за да се махне тавана и не е закачена буксата на модула.
Налучквам:
http://japan-parts.eu/toyota/eu/2009/pr ... lock#89997
Ако ми пратите номер на рама ще ровя с по-голяма конкретика.
Налучквам:
http://japan-parts.eu/toyota/eu/2009/pr ... lock#89997
Ако ми пратите номер на рама ще ровя с по-голяма конкретика.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Аларма Корола 2009 D4D
Благодаря
ето го номера
AHTLD58E503014167
1ND0484676
Този проблем се появи от вчера
ето го номера
AHTLD58E503014167
1ND0484676
Този проблем се появи от вчера
- mapamop
Аларма Корола 2009 D4D
Писал съм в грешния раздел на браузъра. Извинявам се - отговора трябваше да е в:
viewtopic.php?f=26&t=38572&p=415863#p415863
Нямате ли ръководство или поне модел номер за тази аларма?
Старата евтина аларма на Опела имаше програмиране на чувствителността на обемния датчик през дистанционното. Със сигурност не е била Кобра, а някакъв евтин вариант на аларма. Беше комбинация от двете копчета на дистанционното и поредица от натискания на горното и долното за корекция на чувствителността. Погледнете да не е вкарана в режим "под прозорците" или да е изключена неволно функцията за обемният датчик.
viewtopic.php?f=26&t=38572&p=415863#p415863
Нямате ли ръководство или поне модел номер за тази аларма?
Старата евтина аларма на Опела имаше програмиране на чувствителността на обемния датчик през дистанционното. Със сигурност не е била Кобра, а някакъв евтин вариант на аларма. Беше комбинация от двете копчета на дистанционното и поредица от натискания на горното и долното за корекция на чувствителността. Погледнете да не е вкарана в режим "под прозорците" или да е изключена неволно функцията за обемният датчик.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
Аларма Корола 2009 D4D
Предполагам че имате впредвид този линк http://japan-parts.eu/toyota/eu/2008/co ... -door-lock
Питане този модул в багажника зад кората ли трябва да се намира
Питане този модул в багажника зад кората ли трябва да се намира
- mapamop
Аларма Корола 2009 D4D
Не. Или по-скоро малко вероятно - там се намира "централката" която обработва сигналите на ключовете, но за фабричната система против кражба ("имобилайзера").
При вас има добавена допълнителна аларма, която може и да е свързана с фабричната, но може и да не е. Много зависи как и какво е монтирано. Огледайте през жабката под таблото, в коша на мотора и чак тогава зад кората, за "централката" на допълнителната аларма, и вижте модел. Ако имате и "оригиналните хартии" с които е продадена колата, "от магазина" може да погледнете за модела. От там нататък ще се търси ръководството на алармената система и/или монтажни инструкции, за да се разбере какво го кара този обемен датчик да не реагира.
При вас има добавена допълнителна аларма, която може и да е свързана с фабричната, но може и да не е. Много зависи как и какво е монтирано. Огледайте през жабката под таблото, в коша на мотора и чак тогава зад кората, за "централката" на допълнителната аларма, и вижте модел. Ако имате и "оригиналните хартии" с които е продадена колата, "от магазина" може да погледнете за модела. От там нататък ще се търси ръководството на алармената система и/или монтажни инструкции, за да се разбере какво го кара този обемен датчик да не реагира.
--
--
- mapamop
Аларма Корола 2009 D4D
Тук има файл с ръководството за тази алармена система:
https://www.manualslib.com/manual/11156 ... =13#manual
https://www.manualslib.com/manual/10811 ... e=1#manual
На първо време си проверете статуса на алармата според ръководството и миганията на статусната лампа на алармата. Възможно е заради отворените прозорци обемният датчик да се самоизключва.
--
--