Авенсис Т22 чистачка
-
- Автомобил: Тойота Авенсис 2002
Авенсис Т22 чистачка
Здравейте , колеги! Имам следния проблем : колата е Авенсис Т22 комби 2002 година D4D и задната чистачка спря да ми работи , като заби по средата на прозореца . Проблемът от бушон ли идва?
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Авенсис Т22 чистачка
Такива неща най-често стават от корозия. Сваляш, почистваш, смазваш и шанса да тръгне по-добре от преди не е малък.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Авенсис Т22 чистачка
Отваряш машинката, в която е влизала вода около оста на чистачката, изчистваш пресечената грес, която е станала на зърна и лой.
Сглобяваш и мислиш как да уплътниш около оста да не влиза вода. Това по спомен от t22 хечбек.
Неприятния момент със хеча на моя познат, беше изгърмелия транзистор на който не беше останало нищо четимо от маркировката му. Не намерихме машинка за хечбек и с една камара огъвания на рамото на чистачката да не опира и да чисти, успяхме да я позиционираме в долния ръб на стъклото. Втора година не е мръднала, но разглобихме, сменихме греста и не помня как уплътнихме оста.
Другия тривиален вариант е да трябва да натегнеш още малко гайката за да заклини рамото, ако се е охлабило и разместило. Но това обикновено се случва зимата....
Сглобяваш и мислиш как да уплътниш около оста да не влиза вода. Това по спомен от t22 хечбек.
Неприятния момент със хеча на моя познат, беше изгърмелия транзистор на който не беше останало нищо четимо от маркировката му. Не намерихме машинка за хечбек и с една камара огъвания на рамото на чистачката да не опира и да чисти, успяхме да я позиционираме в долния ръб на стъклото. Втора година не е мръднала, но разглобихме, сменихме греста и не помня как уплътнихме оста.
Другия тривиален вариант е да трябва да натегнеш още малко гайката за да заклини рамото, ако се е охлабило и разместило. Но това обикновено се случва зимата....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.