Въпрос за задни пружини на авенсис
Здравейте, имам Авенсис хечбек 1.8 ввти 2005г. и миналата седмица счупих предна пружина. В сервиза ми сложиха комплект от дизел и сега отпред е доста по-висока. Та въпроса ми е понеже колата е хечбек и искам да сменя и задните ,та какви да сложа. От хеч, или седан или комби, дизел или бензин?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Еднакви са на бензин, дизел, комби, седан и хечбек. Аз съм в момента със дизелови отзад от 2.0D4D/126 коня.
Комбито по спомен е със 20 килограма по-тежко от седана. Със дизелови съм, понеже "супер качествените и корави" пружини на KYB се оказаха тояга - едната се счупи през средата като направи 13 месеца. Возил съм в багажника покупките от Метро, едно 7 годишно дете, и от време на време 2-3 компютъра.
Комбито по спомен е със 20 килограма по-тежко от седана. Със дизелови съм, понеже "супер качествените и корави" пружини на KYB се оказаха тояга - едната се счупи през средата като направи 13 месеца. Возил съм в багажника покупките от Метро, едно 7 годишно дете, и от време на време 2-3 компютъра.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Оригинални нови, ако има кой да избере цветния код най-твърдите и 2 см гумени подложки в горната част. Пиша най-твърдите, защото вече предницата е по-твърда с дизеловите. Хубаво е возията да е еднакво твърда на преден и заден мост при ненатоварена кола.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Слагай най-меките дето намериш
хората на задната седалка ще те благославят цяло живот . Ако намериш и маслени амортисьори ще живееш 100 години
и това не е шега.............