В момента колата, която карам е Алфа и сърце не ми дава да я сменя, но приятелката ми започна леко да намеква, че постоянно нещо и се разваля, много била шумна, друсала и прочие и с две думи съм в процес на търсене на нов автомобил. Трябва да е комби (да събира бебешка количка + бебето в обозримото бъдеще), бензинов мотор, автомат и най-вече да бъде надеждна (жива трагедия на автомобилния фен - да слезеш от червена алфа с 240 коня и да се качиш на комби,но когато удари семейния живот...

Колебая се конкретно м/у Шкода Октавия 1.5 тси и Корола Туринг 2.0 с хибридна система. Покарах Шкодата преди 1 седмица като мога да кажа, че вози много добре и двигателя е доста еластичен, но имам леки резерви относно надеждността на VW груп, а кола която през 6 месеца е в сервиза си имам. Звънях на ТМ Ауто за тестдрайв на Королата, но ми върнаха отгвор,че имат само CH-R с двулитров мотор,та въпроса ми е дали моторите са еднакви в двете Тойоти и дали ще бъде идентично поведението им.
Тъй като не съм много наясно с хибридните системи и батериите, какъв е експлоатационния им живот, на колко км трябва да бъдат подменени и каква е тяхната цена? Прочетох за десет годишната гаранция на батериите, но знам че в България много от автомобилните представители ще направят всичко възмножно да я оспорят, а планувам да използвам колата поне 5-6 години. Има ли други детски болести королата? Поразрових се из форума и прочетох за мнения, че колата горяла малко повече от каталожните данни и че имала малко ръжда на 2 болта, та ако е само това, значи е перфектния автомобил

За момента везните клонят повече към королата, изглежда много по-добре от чешкия буркановоз и според мен тойота е много по-надеждна + факта, че за Шкодата ми обявиха 200 работни дни за доставяне от деня на поръчка, което означава догодина...

Поздрави и благодаря предварително!