Скапа ми се чистачката на шофьора. Тя е оригиналната 53 см. със спойлер.
Някой знае ли каква марка са оригиналните чистачки и от къде мога да намеря такава със същото перце, че да сменя само перцето и да запазя спойлера? - Профилът на гумата на перцето е трапецовиден. Захващането на гумата на перцето е със специален жлеб в единия край, в който се защипват зъбците на ламаринката.
Гледах Шампион чистачките, но техните пера са по-широки, с друго захващане ( пласмасови ограничители в двата края) и отделно няма как де се пренесе спойлера на тях.
Идеи и адреси на магазини ?
Avensis 2001 - перце за чистачка ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Навремето бях сменял в сервиза на Тойота само гумичките, но цената не бе ми харесала (май беше около 30лв)...
Затова преминах на обикновени чистачки(но качествени) и нямам проблем...
Преди да ги смениш измий стъклото и го прегледай много добре за наранявания и т.н. - следи от боя или метални стружки, ако близо до колата е работил ъглошлайф...
Боята се вижда като малки точици(едва забележими), които за 10-20 маха на чистачката нараняват гумата...
Тъй-като ходя по заводи проблема с боята ми е до болка познат. Колата съм я спирал над 500м от мястото на боядисване, но ако вятъра духа в моята посока все пак има поражения по стъклото. И обикновенно се разбира чак като пуснеш чистачките (следите от боя са наистина почти незабележими).
Затова преминах на обикновени чистачки(но качествени) и нямам проблем...
Преди да ги смениш измий стъклото и го прегледай много добре за наранявания и т.н. - следи от боя или метални стружки, ако близо до колата е работил ъглошлайф...
Боята се вижда като малки точици(едва забележими), които за 10-20 маха на чистачката нараняват гумата...
Тъй-като ходя по заводи проблема с боята ми е до болка познат. Колата съм я спирал над 500м от мястото на боядисване, но ако вятъра духа в моята посока все пак има поражения по стъклото. И обикновенно се разбира чак като пуснеш чистачките (следите от боя са наистина почти незабележими).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
slowtraveler написа:Боята се вижда като малки точици(едва забележими), които за 10-20 маха на чистачката нараняват гумата...
И обикновенно се разбира чак като пуснеш чистачките (следите от боя са наистина почти незабележими).

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Аз ползвам много силен разтворител, но само за стъклата - няма никакъв проблем.
Пластмасите не ги пипам, щото сигурно ще помътнеят.
И въпреки това боята (особено ако е епоксидна) излиза с много търкане.
Препоръчвам ти да измиеш внимателно колата преди търкането, за да няма прах по стъклата, който да ги надере докато търкаш.
Също така пазя гумите и чистачките(за всеки случай)..
Пластмасите не ги пипам, щото сигурно ще помътнеят.
И въпреки това боята (особено ако е епоксидна) излиза с много търкане.
Препоръчвам ти да измиеш внимателно колата преди търкането, за да няма прах по стъклата, който да ги надере докато търкаш.
Също така пазя гумите и чистачките(за всеки случай)..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???