Смяна на крушка на халоген.
-
- Автомобил: D4D
Здравейте! Става въпрос за смяна на крушка на фара за мъгла на Авенсис Т25, долу ниско в бронята. Десен ако има значение. Първо да направя уговорката, че дълго рових из форума но не намерих информация/това като застраховка, да не ме скастрите, че не ползвам търсачката/. За мен, след кратко умуване, най-логичен и лесен е достъпа през корите под двигателя.... ама си е филм. Ще ви съм благодарен за съвет. А дали би могло, и без това ще се сменят, да сложа лед крушки?
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Не че нещо, ама ако си беше отворил книжката щеше да видиш, че се сменя елементарно след като се свалят две щипки 
Наздраве1

Наздраве1
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25 1,8 бензин
Здравейте,
И на мен ми се налага смяна на целия халоген (от ляво), не само на крушката, защото стъклото се счупи.
В книжката не е описано как става, трябва ли да се откачи цялата броня? Или само трябва да се свали капачето от долу и от там да търся достъп?
Ще съм благодарен на всеки помогнал със съвет. Автомобила е Авенсис Т 25 2003, 1.8 бензин
И на мен ми се налага смяна на целия халоген (от ляво), не само на крушката, защото стъклото се счупи.
В книжката не е описано как става, трябва ли да се откачи цялата броня? Или само трябва да се свали капачето от долу и от там да търся достъп?
Ще съм благодарен на всеки помогнал със съвет. Автомобила е Авенсис Т 25 2003, 1.8 бензин
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
За свалянето ще трябва да разбуташ бронята по мое мнение има поне 1 винт, който е на горния вътрешен ъгъл, на пластмасовото капаче с халогена.
Има 3 винта М6 горе на ръба на бронята, една видия на арката на калника, на ъгъла на бронята. После щипка на фара отгоре и стойката на калника на щипки. Бронята увисва на долната кора и се отваря достъп до винта.
Има 3 винта М6 горе на ръба на бронята, една видия на арката на калника, на ъгъла на бронята. После щипка на фара отгоре и стойката на калника на щипки. Бронята увисва на долната кора и се отваря достъп до винта.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.