Привет! Този проблем с появяваше много рядко преди но в последно време се учести. Колата гасне основно на свободен ход на светофари, понякога в движение падата обороти се се усеща като по-разко биене на спирачки. Първи собственик съм. Колата е на 195к км, обслужвана е редовно. 1.3 VVti 87 к.с., ръчка.
Пъ.Свещите са сменени преди 20к км с възможно най-скъшите иридиеви такива, уж за 100к км. Дроселовата клапа е изчистена. Скоро имаше проблем със запалването на колата, при замерване в сервиз, се оказа, че допълнителна аларма прекъсва токове и за това не пали при завъртане на ключа. Беше сменен клемореда, допълнителната аларма е премахната и сега няма грижи. Казаха, че може да има отношение към проблем с гасненето, но не е така, пробелма остава. При диагностика - никакви грешки не излизат. Преди беше ходил до ТМ ауто, там нищо подозрително не откриха.
Сервизджията ми каза, че ако има проблем с бобината, компютърът щял да покаже грешка. Подозира горивната помпа. Дайте акъл какво може да е? Препоръкйа за сервиз, в който все пак да не ти одират кожата като TM auto?
Тоyota Yaris XP90- понякога играят оборотите и гасне на свободен ход
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Здравей, Колега! Неприятен е проблема и явно труден за откриване. Жалко, че никой за 2 месеца не е дал предполоожение. Съветвам те да замениш бензиновия филтър, ако е замърсен е възможно да гасне мотора на свободен ход. П.с. личен опит от първата ми кола. Успех
-
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
да смени горивния, него често го забравят вовеки хората.
при моето Ярисче това помогна за клатенето на оборотите.
при моето Ярисче това помогна за клатенето на оборотите.
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз залагам и на това да дърпа въздух отнякъде, или проблем в газоразпределението ако компресията е ОК.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG