Здравейте, нов съм във форума и с автомобили Тойота, преди повече от година си купихме Версо 1.8 147 к.с. валваматик. Колата беше и е много запазена при покупката е проверяваме в Тойота и всичко беше ОК, без върнати километри, обслужвана в официален сервиз и т.н.
Точно преди епидемията с ко вид 19 , март месец сложихме газова уредба, всичко беше ОК, не се караше точно тогава много. Газаджията каза след две бутилки да закарам колата за преглед, това стана м. Май, намали малко газта, била богата сместа. От тогава светнаха тези три лампи на таблото. Пак ходих при него, с лаптопа ги загаси , какво е правил друго незнам, пак светнаха и колата на няколко пъти гаснеше на празен ход. После пак при него вдигна оборотите и каза, че проблема е друг с лампичките и да я карам на друг майстор.
Моля за съвет, помощ и мнения, аз все си мисля, че всичко идва от газта. Други проблеми по колата не е имало, с изключение на шофьорското стъкло което не се сваля и вдига, но така е купихме и още тогава от Тойота казаха, че проблема е в бутона на вратата ( нов модул е 800+ лв. и не сме го сменяли)
Версо светят лампи на таблото
-
- Автомобил: Toyota verso 1.8vvti
- Прикачени файлове
-
- received_535314254021446.jpeg (448.15 KiB) Преглеждано 2119 пъти
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Когато светнат тези лампички на таблото,първо се прави диагностика.Гледай да е с Техстрийм.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Все пак я закачи и виж за записани "стари" грешки. Рано или късно ще светнат пак. Поне ще имаш база за сравнение.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.