Детско столче
-
Детско столче
Здравейте, пиша ви с молба за малко информация от хора с деца в този форум. Имам Авенсис-комби Т25. Скоро ще ставам татко и затова се интересувам дали на колата мога да сложа столче. Има ли ИЗОФИКС. Някой с такава, ако има възможност да помогне и да ми обясни, за да не сгафя.Много ще съм благодарен за инфото. Ако има и някоя снимка как се закача, ще още по добре.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Детско столче
Не е задължително да е ИСОФИКС столчето (по-скоро кош за новородените) и има, разбира се
Страница 139 нататък от тук: http://toyota.aitnet.org/Toyota/Avensis ... s_2010.pdf

Страница 139 нататък от тук: http://toyota.aitnet.org/Toyota/Avensis ... s_2010.pdf

-
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Детско столче
В темата с ръководства има и за T25. Сигурно 20 стр. са посветени на столчето.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Детско столче
Извинявай, моя грешка. Но както казаха след мен - има си ръководство в раздела. Отделно ако има си има на седалките означение и място за закопчаване. Как са ти задните седалки?

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Детско столче
Има етикети като на дрехите по седалките на комбито оказващи точките за захващане. Скоби/уши по спомен има под предната част на кората-капак на дъното на багажника веднага зад седалките. Повечето модели които аз срещнах и използвах на цена под 200 лева се закопчават директно с предпазния колан. Много зависи какво столче/"кошница" ще си избереш. Указания за закрепването има и на "хартийката" на столчето. Мисля си че за дете до 6 месеца или година се ползваше кошница. Когато навърши година и нагоре вече е столче. На Метро имаше доста приличен модел на Lorelli с регулируеми презрамки, за деца от 2 до 10 години по спомен. Първо ползваш презрамките на самото столче на три позиции, после ги махаш и ползваш колана и столчето, накрая се маха облегалката и ползваш седалката за корекция на височината. Спестява ти между 2 и 3 покупки във времето. Цената преди 2-3 години беше от сорта на 120-160 лева. Но първо хлапето се вози в кошница.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Детско столче
Задължително изофикс. В противен случай трябва да поставяш колан на столчето и когато е празно.
Т25 имах фейслифтов и той имаше изофикс система.
Внимавай при избора на столче, повечето са твърди и неудобни с малко/никакъв пълнеж както и препоръчаното Lorelli.
В авенсиса ползвах кошница на Hawk, която смених със столче Cybex малко преди навършване на 1 година. Cybexa има регулиране по височина на облегалката и държача за колана, както и регулиране на ъгъла на гърба и позиция на главата. Облегалката може да се откачи и да остане само седалката, когато детето порастне (още ползваме тази част от стола - детето е на 8г). Тапицерията се сваля и пере.
Т25 имах фейслифтов и той имаше изофикс система.
Внимавай при избора на столче, повечето са твърди и неудобни с малко/никакъв пълнеж както и препоръчаното Lorelli.
В авенсиса ползвах кошница на Hawk, която смених със столче Cybex малко преди навършване на 1 година. Cybexa има регулиране по височина на облегалката и държача за колана, както и регулиране на ъгъла на гърба и позиция на главата. Облегалката може да се откачи и да остане само седалката, когато детето порастне (още ползваме тази част от стола - детето е на 8г). Тапицерията се сваля и пере.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Детско столче
Колега, на задните седалки би трявало да имаш едни малки вертикални етикетчета, на които да пише Isofix. Моята стара Корола е12 2002г имаше Испфикс, така че предполагам, че и твоята Т25 ще има.
Малките бебета се слагат в кош, както по-горе друг колега ти обясни. Много колички ги продават в комплект с кош за кола. Продават се по отделно също. Цената им не е много скъпа.
При тях Исофикс не се ползва или поне аз не съм чувал, но после за детско столче ти препоръчвам да купуш такова с Isofix!!! При условие, че колата има такава система.
Детето седи на такова от 1г до 12г ( поне така ги дават) така че те съветвам да вземеш скъпо столче, което предлага комфорт и сигурност.
Препоръчвам ти CYBEX. Успех и си почивай, докато имаш такава възможност
Малките бебета се слагат в кош, както по-горе друг колега ти обясни. Много колички ги продават в комплект с кош за кола. Продават се по отделно също. Цената им не е много скъпа.
При тях Исофикс не се ползва или поне аз не съм чувал, но после за детско столче ти препоръчвам да купуш такова с Isofix!!! При условие, че колата има такава система.
Детето седи на такова от 1г до 12г ( поне така ги дават) така че те съветвам да вземеш скъпо столче, което предлага комфорт и сигурност.
Препоръчвам ти CYBEX. Успех и си почивай, докато имаш такава възможност

RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
Детско столче
Няма смисъл да взимаш кош само за новородено. Излишно е. А и на повечето детски колички кошът за новородено може да се използва и в кола, ако има нужда.
Купи директно стол за новородено, който може да се върти и да го използваш докато детето направи 16-20 кг., което е до към 4 годишна възраст. Много по-сигурен е от масовите кошове. Освен ако не вземеш хубав кош, което като парти е тотално излишно, защото ще трябва да го изхвърлиш след по-малко от година.
Изофикс не е задължителен. А и коланите и без това не трябват като има стол на това място, както имаше и мнение.
Купи директно стол за новородено, който може да се върти и да го използваш докато детето направи 16-20 кг., което е до към 4 годишна възраст. Много по-сигурен е от масовите кошове. Освен ако не вземеш хубав кош, което като парти е тотално излишно, защото ще трябва да го изхвърлиш след по-малко от година.
Изофикс не е задължителен. А и коланите и без това не трябват като има стол на това място, както имаше и мнение.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Детско столче
Колега, аз имам Авенсис Т25, комби 2003г. и е с изофикс, но мисля, че не всички Авенсиси имат. Както са описали колегите по-горе, на седалката има етикети с надпис Izofix. и котви в багажника. Нашето бебе вече е на 1г. и 2м. Купишме количка 3в1, тъй като е по-удобно да вземеш цялата кошница, вместо да обличаш детето всеки път. Съжалявам, че кошницата не беше с Izofix база, защото падаше голямо връзване с коланите всеки път. Коланите на Авенсиса са доста къси и се налгаше да накланям кошницата. След 6ти месец, когато бебето стана около 9кг, купихме столче Britax 0-18кг., Izofix с възможност за въртене, за да може детето да се вози в обратна посока на движение максимално дълго oт гледна точка безопастност. Поръчахме столчето от Англия, цената беше с над 30% по-ниска от цената в България. Моят съвет също е да не влагате много пари в кошницата, тъй като се ползва кратко време, но след това да вземете хубаво столче с добри резултати от краш тестове. ADAC правят тестове на столчета всяка година.
Toyota Avensis T25, 2.0 D4D, 116 кс., 2003г.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Детско столче
Всички авенсиси т25 имат изофикс и 9 въздушни възглавници, независимо от нивото на оборудване.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Детско столче
Ако ще монтираш база изофикс на кола, която има изофикс халките, но няма ВЕРТИКАЛНИ цепки на седалката (не знам как е Т25, моят Т27 си има такива цепки в кожата, а на Королата ми халките се напипват със зверски усилия между облегалката и самата седалка) се запаси с много търпение- ужасно е, отне ми над час, просто трябва с пръст да ги напипаш и да успееш да закопчаеш изофикса под напрежение там. Ако ги има вертикалните цепки е лесно. Съветвам те да си вземеш изофикс база- кошчето за новородено се закопчава за нея за 3-5 секунди и няма нужда да я омотаваш с колани. Спестява, поне при нас, много писъци 

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Детско столче
Здравейте колеги
От скоро съм татко и срещнах затруднения с моя Avensis T27 комби.
Кошницата за новородено която трябва да бъде монтирара обратно на посоката на движение и се захваща с колан имам проблем с поставянето.
Проблема е или във формата на седалката или в дължината на колана. Прекарвам колана както е по инструкция но когато трябва да го захвана в задната част на кошницата колана идва къс. Закача се със зор но се измества положението на столчето защото стои прекалено натегнато и става изправено.
Някой имал ли е подобен проблем?
Има ли някакво решение?
Пробвах да сложа столчето на друг автомобил (друга марка) и там колана пастна идеално
От скоро съм татко и срещнах затруднения с моя Avensis T27 комби.
Кошницата за новородено която трябва да бъде монтирара обратно на посоката на движение и се захваща с колан имам проблем с поставянето.
Проблема е или във формата на седалката или в дължината на колана. Прекарвам колана както е по инструкция но когато трябва да го захвана в задната част на кошницата колана идва къс. Закача се със зор но се измества положението на столчето защото стои прекалено натегнато и става изправено.
Някой имал ли е подобен проблем?
Има ли някакво решение?
Пробвах да сложа столчето на друг автомобил (друга марка) и там колана пастна идеално
Avensis III Wagon - 2.2 D-CAT (150 Hp) Automatic 2009г.
- biro
- Получена благодарност: 121 пъти
Детско столче
Измери дължината на колана като го издърпаш до край и други собственици на модела да направят същото да сверите. Вероятно колата е ремонтирана след удар от нашенски джамбази и колана окъсял.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED