Авенсис 2.2 д4д 150 кс няма мощност при ниски обороти?
Здравейте колеги, от 2 3 дни колата в ниски обороти около 1200-1400 примерно при потегляне на 1ва без газ няма мощност. След като вдигне оборотите си тръгва нормално без проблем. Същото се случва и при 2ра когато пак паднат оборотите. Нищо не светва по таблото.
- the_fast_r1
- Автомобил: RAV4 II D4D-116 HP
Опитен диагностик и живи данни. Може да са различни неща. Идва ми на ум запецнала геометрията на турбото... Моята си тегли още от 800 

Днес проверихме egr, на диагностиката никакви грешки не дава. Единственото което предполага че може да е вакумен клапан на турбото, но предложи да го търсим 2ра ръка, че нов е над 200 лв и ако се окаже че проблема не е там да не се набутвам много.
Ако ЕГР- с е останал отворен, няма да върви дори и на високи обороти и ще пуши яко чернилки. Както и твърде вероятно е да светнат лампи на таблото и на диагностика да има грешка Р0400. Проверката на геометрията и управляващия я вакуум клапан, не е сложна.
Сега ще сменим управляващия вакум да видим дали ще се оправи проблема
Сменихме управляващия клапан, но проблема остана, ако някой има други идеи да сподели, а след нова година ще се ходи в тойота за диагностика
Клапана добре, но видяхте ли геометрията на турбото дали се движи леко. Вакуум може да има, ама като е запекла геометрията...
Майстора каза че не е в това проблема и след нова година ще ходя на диагностика май в тойота
Ходих на диагностика и ми казаха че клапана за високо налягане ми бил стар и затова трябва да се смени и утре ще го сменяме. Но по притеснителното е че показателите на дюзите се оказаха много зле. Били за смяна като ми направиха оферта, но ще ида и някъде другаде където да си кажат мнението. Според вас какво може за 8 месеца и 8к км изминато може да прецака толкова дюзите като като я взема на диагностиката всичките бяха ок само една имаше - 1.8 а другите бяха под 1 и около 0.5.Може ли този клапан да ги е прецака или да им промени показателите? Предложете някой добър сервиз в Габровска област може и Търново. Сега ми предложиха да взема добавка на про тек и след 2 3 седмици да ида да ги проверим пак не директно да отидем на смяна.
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега, от обяснението аз лично не виждам да има проблем! Казваш, че мотора без да подаваш газ, няма мощност ! Сам ли трябва да се изстрелва или пък двигателя е Six Sense ! Не го приемай лично, нито се заяждам, нито съм анти настроен! Просто от дивана вкъщи не мога да усетя проблема ти !