Дренажна тръба на Auris Е15
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Колеги, бихте ли помогнали със знания, къде се намира дренажа на климатика на Ауриса, явно се е подпушил, стъклата в студа започнаха да се потят. Рових из разни схеми, така и не успях да го намеря къде да го търся...
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
-
Намерих го, в краката на пасажера е. Оказа се, че не е запушена и в двете посоки. Продължавам да търся причината.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Би трябвало да е в долната част на двигателя.А като се запуши започва да мокри краката на пасажера.При мен се получи същия номер и се оказа,че един паяк си беше харесал тръбичката за жилище.На схемата на Akima се вижда,че е в най-долната част на двигателя.Търси я там.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Това не е схема на двигател. Точно в краката на пасажера е обикновенно.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
По това време потенето на стъклата рядко е заради дренаж на климатика. (логично дренажът започва под изпарителя на климатика, и завършва някъде долу зад двигателя (на преградата с купето).
По-вероятните причини са нормалното запотяване (докато не влезе в режим климатичната система), запушен филтър (т.е. намален приток на външен въздух), или по-страшното - проблем с казанчето на парното...
По-вероятните причини са нормалното запотяване (докато не влезе в режим климатичната система), запушен филтър (т.е. намален приток на външен въздух), или по-страшното - проблем с казанчето на парното...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Аурис Хибрид
И аз имам същия проблем, но с Аурис Е180. Да нямаш влага в колата? На Е150 съм чувал за проблемни уплътнения отзад от които се пълни багажника с вода.
Аз оставих един сериозен влагоуловител за около 20 + часа в колата и успя да събере около 400 мл вода. Продължава трудно да изчиства прозорците, но е по-добре. Днес отворих филтъра и пуснах вентилатора докато натискам рециркулацията - прави ми впечатление ,че се затваря ,но когато натисна бутона за отваряне не се случва нищо.Ако преместя клапата ( Бяла клапа точно над филтъра) - си остава в отворено положение.Дали някой има информация по въпроса?
Аз оставих един сериозен влагоуловител за около 20 + часа в колата и успя да събере около 400 мл вода. Продължава трудно да изчиства прозорците, но е по-добре. Днес отворих филтъра и пуснах вентилатора докато натискам рециркулацията - прави ми впечатление ,че се затваря ,но когато натисна бутона за отваряне не се случва нищо.Ако преместя клапата ( Бяла клапа точно над филтъра) - си остава в отворено положение.Дали някой има информация по въпроса?
-
Тази есен за пръв път се случи това, никъде не откривам нещо влажно. Все си мисля, че има някъде събрани листа, че цяло лято салкъмите ме отрупваха. Филтъра е сух и сменен преди 20 дни, като нямаше по него нищо притеснително. Багажника го гледах, всичко е сухо, по ламарините е чисто и сухо. Не знам. Иначе пускайки климатика суши за секунди стъклото. Нямам идея за клапата, моята е с обикновен климатик и чувам в двете положения, че нещо реагира и променя звука на вентилатора.
-
Сега гледах какво се случва около входа за вентилатора под решетката, и на 90% е сигурно, че причината е в събраните листа. Натрупано е доста станало на тор, не мога да кажа колко е, след като махна решетката ще споделя.
-
Въпреки, че скоро чистих мокета, сега го свалих, легена е сух и прах дори няма.
Свалих чистачките и пластмасовата решетка под стъклото и видях това на снимките. Нямам идея как точно пред шофьора са успяли да се наблъскат толкова листа и кал, отвори на кората има само пред пасажера. И това е само отпред , което се вижда. В дъното имаше още. Поне една от причините е отхвърлена.
Свалих чистачките и пластмасовата решетка под стъклото и видях това на снимките. Нямам идея как точно пред шофьора са успяли да се наблъскат толкова листа и кал, отвори на кората има само пред пасажера. И това е само отпред , което се вижда. В дъното имаше още. Поне една от причините е отхвърлена.