Ел. седалки с подгрев и кожен салон - Avensis T25 Wagon
Здравейте, от скоро съм собственик на Тойота Авенсис Executive оборудване. Понеже съм висок човек ми прави впечатление, че когато дръпна шофьорската седалка максимално назад за да ми е удовно, и я сваля във възможно най-ниската позиция, все още се чувствам на високо. Баща ми има същата такава кола, с ел. седалки без подгрев и полукожен санол (този който по средата на седалката и облегалката е с нещо като велур). Като седната на тази седалка и направя същата процедура по наместването, седалката осезаемо има по голям ход надолу и стоя по ниско. Въпросът ми е, възможно ли е това да се дължи на подгрева, който прави седалката малко по-висока и дебела или има някакъв друг проблем с механизма.
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Като за начало погледни под седалката да не би да има нещо, което да и пречи да слезе надолу. Съответно трябва да я вдигнеш за да излезе.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Подгревът е съвсем тънък и по никакъв начин не влияе на на височината на седалката. Аз съм висок 193 и карам на предпоследния зъб на седалката, леко вдигната от най-ниското положение. Предполага, че в тази кола биха имали проблеми хора, които са над 205.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Под шофьорската седалка има една плоска черна кутия, на която пише Voice Navigation. Възможно ли е заради нея заводски седалката нарочно да не слиза толкова ниско, колкото съм виждал на другия Авенсис?
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Не. Тази навигация се инсталира като допълнителен аксесоар на всички авенсиси, независимо от оборудването им.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007