Здравейте, тази сутрин колата ми изведнъж започна да вибрира при подаване на газ. Половин час по-късно започна да свети лампичката за маслото.
В момента съм я паркирала. Каква е възможната повреда, според вас?
Колата вибрира
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
Колата вибрира
При такова обяснение няма как да се даде дори далечно предположение
Технически погледнато автомобилът и двигателят винаги вибрират докато работят. Та какво имате предвид под вибриране (как вибрира) - това е 'тънкият въпрос', но от друга гледна точка - вие бихте могли да дадете информативен отговор на този въпрос само ако имате достатъчно технически познания.
Първо проверете маслото на ДВГ щом ви е светнала лампата (предполагам за налягане на маслото, а не за ниво?)...

Технически погледнато автомобилът и двигателят винаги вибрират докато работят. Та какво имате предвид под вибриране (как вибрира) - това е 'тънкият въпрос', но от друга гледна точка - вие бихте могли да дадете информативен отговор на този въпрос само ако имате достатъчно технически познания.
Първо проверете маслото на ДВГ щом ви е светнала лампата (предполагам за налягане на маслото, а не за ниво?)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тайота Ярис, 2002 г.
Колата вибрира
Благодаря, че реагирахте веднага! Става дума за тресене. Усеща се доста силно. Никога до сега не съм го чувствува, когато съм карала колата. Това се засилва щом ускоря и дам газ.
-
- Благодарил/а: 28 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Колата вибрира
Ако прекъсва един от цилиндрите оборотите падат, тресе и може да свети лампа на масло, но тук все пак може само да гадаем. Вероятно 1 от свещите е черна... нататък някой трябва да пипа и да гледа.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;