Да ви разкажа, за един странен проблем, който наблюдавах последната година. Колата си работи нормално - движи, превключва без забележки. Забелязах обаче, на по-дълго спускане със завои, че като е навит волана надясно, не мога да превключа предавките. Минава в неутрална и толкова.Изправя ли волана, влизат без грижи. На място също не се забелязва.
Закарах я в сервиза да погледнат какво се случва. Тестваха и потврдиха невъзможност да минат от 3та на 2ра ( аз обикновенно пробвах 5та > 4та). Нещата изглеждаха ок, докато не я вдигнаха да прегледат отдолу... И тогава се оказа, че има ~0,5cm луфт на маховика (flywheel, не знам дали точно така се превежда). Свалиха картера и ми показаха двата аксиални лагера, единият даже U-образно огънат.
Та сега търся двигател за подмяна. Не очаквах такъв да е дефекта, но.. малшанс. Та, да се знае, че го има и този момент при подобни ефекти. Италианката се оказа бомба със закъснител.
П.С. Реших да ползвам този раздел, тъй като симптомите са по тази част. Ако не, нека да иде където трябва