Корола версо 2006г D-CAT 177ps не пали
Корола версо 2006г D-CAT 177ps не пали
Колеги, можете ли с нещо да помагате? Случая е следния: От както съм купил колата не съм имал никакви проблеми с палене и вървене, само от време на време влиза в режим на регенерация на ДПФ-а, пуши бяло за малко и после спира и няма никакви други проблеми. Минал съм 20к км. така без проблем. На скоро бях в чужбина, там съм карал и деня точно преди да си тръгна колата не искаше да запали. Въртях, въртях, падна акумулатора, давах ток,старт спрей и отново не искаше. Накрая запали като я дръпнахме за 50-тина метра. Минах след това 1500 км. без проблем, но със светещите лампи(VSC, TRC и Check engine). След това угасна отново, вече в Сърбия, докато се движех при намаляване на скоростта. Дюзите започнаха да чукат, като на без нафта, задържа на 2000 оборота за момент и след това угасна. Тогава на диагностика излизаше P0093 Fuel System Leak Detected - Large Leak. След това отново запали само с дърпане и се прибрах на 600 км в София, където отново угасна и повече не успях да я запаля, по какъвто и да било начин от горе изброените. На диагностика отново излиза само тази грешка (P0093) Прочетох, че въпросните SCV клапани са проблемни, за това размених клапана на помпата с такъв от работеща кола, но уви отново не искаше да запали а другата кола с моя клапан работеше. Моля за идеи и помощ!