Гаранция на нов автомобил
-
- Автомобил: Corolla 2018 1.6 cvt
Здравейте! Колата е корола 2018 1.6 луна cvt и питането ми е, отпада ли гаранция на автомобила, ако се монтира ксенон? Или да се монтира лостчето за круиз контрола от Интернет за 15 лева, а не в оторизирания сервиз за 350?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Разбира се, че би могло да бъде повод за отпадане на гаранцията поне на засегнатата система.
Например електрическата (различен товар), или ЕКУ (сигнали от допълнително лостче), от там - ДВГ и т.н. и т.н.)...
В договора ти не пише ли всички действия да бъдат извършвани в официален представител на марката ?
Например електрическата (различен товар), или ЕКУ (сигнали от допълнително лостче), от там - ДВГ и т.н. и т.н.)...
В договора ти не пише ли всички действия да бъдат извършвани в официален представител на марката ?

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Ако ти се повреди друга система може да се съдите и ще се наложи да ти уважат гаранцията, но самото действие по нарушаването на договора може да доведе до косвени жертви 

Колега, най-добре питай в представителството. Зная,че при някои марки можеш да правиш подобни "малки вмешателства" и гаранцията важи. И все пак, според мен, не се струва за едни 250-300 лв. да рискуваш. Вярно,че Королата е мега здрава

П.С. Не зная как са фаровете на Королата. При мен тези на Авенсис са супер и ксенонът не ми липсва. Имаш ли идея каква е цената на поставянето му в Тойота?
Круиз контролът го слагай без забавяне! Това е най-яката екстра,ако шофираш извънградско,разбира се

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
-
Фаровете са супер, просто са толкова горещи отвън и затова ми излезе идеята за ксенон, за да запазя покритието на рефлектира от температурата. Но се отказвам за да не заслепявам другите водачи. Криза ще го сложа в Тойота. Колата иначе е супер. В семейството сме на ауди от 15 години (А6 и 2 А4) и за класа си по нищо не отстъпва. Единствената ми забележка за колата е малко по-слаба шумоизолация, но затова има авенсис и лексус. Може би се подвеждам от факта, че двигателя изобщо не се чува и остава само шум от гумите. А всички сте чували тракащата помпа дюза, направо се родих
- alexander79
Последните 20 дни ми се налага да карам баничарка (HDI) по 50-60км на ден и след такова шофиране като се кача в Королата се ослушвам дали не е изгаснала ;)! В началото и на мен ми изглеждаше по-шумна поне спрямо старата кола, но е в рамките на нормалното според мен!
Toyota Corolla 50th Anniversary 2017
Миналия Ноември купих Корола, 1.6, 132к.с. ниво Луна. Направих запитване до Венци Габрово за различни екстри, цитирам какво съм написал в друга тема преди няколко месеца:
Поисках да ми монтират парктроник - преден и заден е 500 лева, само единия /преден или заден/- 270 лева. За Круиз контрола единствено казаха, че ако се монтира отпада гаранцията. Пробвали на четири Короли като моята, само на една се получило. Информацията за цени и монтажа на екстри получих при разговор с Никола, агент търговски въпроси на Венци Габрово при личен разговор.
Така, че не знам, може би в София монтират парктроници. Ако има развитие при теб, пиши. Колко му е да отскоча до София да ми монтират

Toyota Corolla 1.6 E17 132
ps

-
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
фаровете с какво ги сеавняваш за светене?
ако е само заради топлината, няма смисъл-зимата пък е предимство.
тези фарове ме притесняваха к мен и до ден днешен не знам дали сбърках или не..
ако е само заради топлината, няма смисъл-зимата пък е предимство.
тези фарове ме притесняваха к мен и до ден днешен не знам дали сбърках или не..
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Убеден съм,че при инсталация на допълнителни екстри,в не-уторизиран сервиз,би сериозно застрашило гаранционните условия.Аз и за това посетих сервиза във Варна за инсталиране и окабеляване на теглич. Не рискувай,за да не съжаляваш!
- alexander79
Какво те е притеснявало? Фаровете са чудесни, ползвал съм ги доста! Вероятно ЛЕД фаровете са по-добри, но те бяха в следващото ниво!
Toyota Corolla 50th Anniversary 2017
-
Фаровете за рефлектор със стандартна халогенна крушка светят повече от добре. Разпределение, осветеност, изрязване, регулиране всичко е супер.
Круиза в Тойота Варна ми казаха по всяко време може 350 лева, 1седмица доставка, 1 час монтаж без проблем никакъв относно гаранцията
Круиза в Тойота Варна ми казаха по всяко време може 350 лева, 1седмица доставка, 1 час монтаж без проблем никакъв относно гаранцията
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
За мен е абсурд някой в официален сервиз да каже такова нещо. И ако е казал - това е било някой 'майстор', който е взел решение на местно ниво. Което значи, че не е сигурно ако отидеш в друг сервиз дали ще са на същото мнение.. Защото най-малкото слагането на ксенонова крушка във фар, предназначен за халогенна е нарушение на конструкцията и е незаконно - автомобилът би трябвало да бъде спрян от движение...
Разбира се - при нас няма кой да следи такива детайли, но формално погледнато нещата стоят точно така...
Разбира се - при нас няма кой да следи такива детайли, но формално погледнато нещата стоят точно така...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Става въпрос за круиз контрол, не за ксенон. Фаровете няма да правя никаква намеса по тях (оторизирана или не).
В момента много съжалявам, че при поръчката не сложих отметката круиз контрол.
Следващата ще е направо SOL
В момента много съжалявам, че при поръчката не сложих отметката круиз контрол.
Следващата ще е направо SOL
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Аз сложих преди повече от година. Работи отлично. Много приятна екстра е.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT