Проблем с мигачите на огледалата на Авенсис Т25
-
- Автомобил: Тойота Авенсис Т27, 2.2 D4D
Здравейте!Сдобих се с Авенсис Т25,но мигачите на огледалата не работят.Обяснението на продавача беше,че ставало във влажно време,но днес определено не е влажно.Някакъв съвет може ли да ми дадете и каква би била цената за смяната на тази светлината евентуално.Благодаря!
- Cealtex
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.0 D4D
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Като взех моята Т25 не искаха да се движат огледалата навън/навътре и можеха само нагоре/надолу, но след като извадих буксата отзад на ключа за управление и почистих, всичко беше наред.Pirgos написа: ↑13 Юни 2018 18:18 Здравейте!Сдобих се с Авенсис Т25,но мигачите на огледалата не работят.Обяснението на продавача беше,че ставало във влажно време,но днес определено не е влажно.Някакъв съвет може ли да ми дадете и каква би била цената за смяната на тази светлината евентуално.Благодаря!
В твоя случай, според мен има няколко варианта:
1. Самите LED са изгоряли, което може би е малко вероятно, но може и да се случва
2. Проблем по окабеляването (слаба връзка/нужда от почистване на букса), дали LED към самото огледало или огледалото към колата
Ако е първото, то трябва да си намериш други светлини, дали то от други огледала (втора ръка) или само светлините от някъде. ОЕМ номерата на светлините са следните:
- 81730-05050 - дясна позиция
- 81740-05030 - лява позиция
С тях можеш да намериш и съответната цена като във форума има доста хора, които предлагат оригинални части и могат да ти я кажат.
Относно огледалата, освен светлините всичко друго наред ли е? Тоест прибиране на огледалото и настройката на позицията на огледалото?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
https://www.drive2.ru/l/2599831/ - сваляне - четете коментарите.
https://www.drive2.ru/l/2680248/ - разглобяване на детайла.
Видео:
Успех.
https://www.drive2.ru/l/2680248/ - разглобяване на детайла.
Видео:
Успех.

- Cealtex
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.0 D4D
Добър отговор! Руския не ми е от любимите, но при нужда бих ползвал чичо Гошо.
Иначе за разглобяване на място може да се види и това клипче:
Последно промяна от Akima на 27 Юни 2018 15:58, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
-
- Автомобил: Тойота Авенсис Т27, 2.2 D4D
Здравейте!Много благодаря за отговорите.Тези дни ще се заема с проблема с огледалата,а иначе си работят.Затварят си се и нямат проблеми с преместването.Забелязвам,че стъклата на мигачите май са пукнати леко.Благодаря още веднъж 

-
Само за информация, ако някой реши да си поправя огледалата с мигачите. Има поне два различни модела огледала, които външно са неразличими, но не са взаимозаменяеми. Казвам го в смисъл че капака и светодиодната секция от единия модел не пасват на другия и трябва преправяне за да се монтират.
Toyota Avensis D4D 2.0 126hp
Nissan Primera P10 1.6i 102hp
Nissan Primera P10 1.6i 102hp
- Ruderford
- Автомобил: Avensis 2007г./1.8/129k.s.
- Благодарил/а: 4 пъти
Здравейте колеги. Може ли от някъде да се намери само пластмасовото прозрачно капаче, на мигача на огледалото което е върху диогдите (дясно) за Avensis T25, понеже моето е леко пукнато и цялото се пълни с вода от обраувалия се конденз, която си стои там и нито се изпарява нито се изтича някъде...просто си стои вътре ...а влагата си работи
. Правено е един път, беше прекъснало нещо от влагата и след това явно са го залепили с нещо и сега майстора не смее да го напъне да не се досчупи съвсем...така, че ако има от къде да се купи от някъде, направо да си купя ново или 2-ра употреба...ама второто малко ме съмнява, не вярвам някой да продава само такава пластмаска 

Правено е един път, беше прекъснало нещо от влагата и след това явно са го залепили с нещо и сега майстора не смее да го напъне да не се досчупи съвсем...така, че ако има от къде да се купи от някъде, направо да си купя ново или 2-ра употреба...ама второто малко ме съмнява, не вярвам някой да продава само такава пластмаска
Колега реши по някакъв начин проблема с мигача. На мен и двете ми са счупени
Колега реши по някакъв начин проблема с мигача. На мен и двете ми са счупени
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Липсват ли парчета или само е напукано?
Двукомпонентно лепило (на народен език - двойна спринцовка с епоксидна смола) би ви свършила работа - прозрачна е. Отделно не прави бели петна като цианоакрилата и е устойчива на химикалите от мивките, студа и жегата. И е евтина. Преди да лепите, шпакловате и фугирате, махнете диодния модул да не залепне и той. Съхне на стайна температура за 24 часа (5 минути да се "хване"), за да достигне максималната си якост. Ако олеете някъде на дебело го оставете да изсъхне напълно и го зашкурете с финна шкурка.
Другия вариант е цяло огледало или само нов модул, по номерата от началото на темата.
Двукомпонентно лепило (на народен език - двойна спринцовка с епоксидна смола) би ви свършила работа - прозрачна е. Отделно не прави бели петна като цианоакрилата и е устойчива на химикалите от мивките, студа и жегата. И е евтина. Преди да лепите, шпакловате и фугирате, махнете диодния модул да не залепне и той. Съхне на стайна температура за 24 часа (5 минути да се "хване"), за да достигне максималната си якост. Ако олеете някъде на дебело го оставете да изсъхне напълно и го зашкурете с финна шкурка.
Другия вариант е цяло огледало или само нов модул, по номерата от началото на темата.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.