Да ви кажа какво забелязах.
Значи решавам преди месец и половина да слагам премиум дизела на омв, дето бил бла бла не знам си какво. До тук хубаво. Слагам си и си карам. Ама гледам нещо разхода ми се дигнал с около литър и половина. Бре викам си, сигурно нещо съм карал по така и за това. Карам зареждам, зареждам карам ама пак така - не мърда под 9 градско и 6 извънградско. Преди я карах само с алпин и спринт пак от омв и пак само от една бензиностанция до нас - само от там зареждам. Тръгваме към Сливен и разхода си стои на 6 и не пада. Преди това сменен въздушен филтър, че горкия не приличаше на нищо и то само за 8000км ама това друга история. И седи си на 6 и не помръдва. Викам си има нещо гнило в Дания. Днес решавам да си туря пак от спринт дизела - поне е изпитан. Наливам сутринта и тръгвам по цариградско и хоп - разход 4,5. Хм викам си - нема задръстване. Обикалях по център и пр. разхода 7. Нормално толкова си харчи колицата. Та сега седя и си мисля защо така се получава в крайна сметка. Уш премиума бил без сяра, евро 5, не знам си какво още, 2 лв, пък май ще си карам пак със старата нафта.
Интересно ми е ако някой от вас е слагал от премиума дали е забелязал нещо подобно.
Офф жега голема
Размисли относно Премиум дизела на ОМВ
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Размисли относно Премиум дизела на ОМВ
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
От месец карам с Premium diesel и съм доволен. Преди зареждах от ЕКО ЕЛДА уж гръцка нафта оба4е градско ми даваше разход 9-9.5 . Извънградско около 7.5. И миналия месец ходих до Арбанаси и напълних резервоара до горе с Premium diesel. Бяхме 4ри човейа в колата скорост 100-160км/ч като се има в предвид ,че доста въртях из Арбанаси и В. Търново. и като се прибрах във Варна заредих до горе и се оказа , че съм изхабил 29л и съм изминал 498км тоест разхода беше около 5.8л/100км . Дано да не са го развалили вече тоя Premium diesel.. както винаги става. пускат нещо в началото с хубаво качество и после го развалят.
Sprint diesel не се ли казва обикновената нафта дето я продават в OMV? Щото забелязах , че от като пуснаха Premium diesel обикновената нафта я кръстиха Sprint diesel и цената и остана същата.
Sprint diesel не се ли казва обикновената нафта дето я продават в OMV? Щото забелязах , че от като пуснаха Premium diesel обикновената нафта я кръстиха Sprint diesel и цената и остана същата.
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
Да ви дам пресен пример:
HONDA JAZZ тръгва от Варна и си кара към Гърция.
Борд коммпютъра показва среде разкод 5.5/100
Влизаме в Гърция с почти празен резервоар и го пълним догоре.
След не особено голям пробег,същия борд компютър отчита 4.4 /100
Това за някой които неможе да смята в проценти са невероятните 20% по нисък разход.И така докато си кръстосваме Гърция
Връщаме се у нас ,зареждаме и отново 5.5-6/100 извън града и 8/100 в града.
БАХТИ ГОРИВАТА ,БАХТИ МОШЕНИЦИТЕ,
P.S. става дума за бензин!
За газта и дизела въобще да не говорим
Дизела е нещо като подобрен мазут ,газта очаквам да я видая да не се изпарява при нормална околна температура ами да си седи течна ,кат тая в газените лампи от 19век

HONDA JAZZ тръгва от Варна и си кара към Гърция.
Борд коммпютъра показва среде разкод 5.5/100
Влизаме в Гърция с почти празен резервоар и го пълним догоре.
След не особено голям пробег,същия борд компютър отчита 4.4 /100
Това за някой които неможе да смята в проценти са невероятните 20% по нисък разход.И така докато си кръстосваме Гърция
Връщаме се у нас ,зареждаме и отново 5.5-6/100 извън града и 8/100 в града.
БАХТИ ГОРИВАТА ,БАХТИ МОШЕНИЦИТЕ,
P.S. става дума за бензин!
За газта и дизела въобще да не говорим
Дизела е нещо като подобрен мазут ,газта очаквам да я видая да не се изпарява при нормална околна температура ами да си седи течна ,кат тая в газените лампи от 19век