Hep? - Отблясъци по предното стъкло на новия Авенсис

Аватар
Morgoth
Обратна връзка:

Hep? - Отблясъци по предното стъкло на новия Авенсис

Мнение от Morgoth » 19 Юни 2007 14:16

По принцип тоя проблем съм го решил за себе си - оригинален полароид и нищо вече не блести, но проблема остава за пътниците. В слънчево време, когато слънцето идва отпред или отгоре таблото се отразява с пълна сила в предното стъкло, спирайки видимостта около 30 до 50% - ужасно е! Все съм виждал на други коли да го има тоя проблем, ама по-зле от моя Авенсис не съм виждал.
Някой да е имал подобен проблем? Нещо с което да се овапца кожата, за да не отразява така?
... жената заплаши, че ще си сложи оранжев губер :help:

ceko26

Мнение от ceko26 » 19 Юни 2007 14:43

Познато ми е това.
Имаш 2 варианта.
1 Да сложиш нещо по-рунтаво на таблото.
2.Да возиш жената само вечер.
Авенсис 3S-FE

kiler_4o

Мнение от kiler_4o » 19 Юни 2007 20:53

Май са я намазали с нещо за блясък... Принципно не би трябвало да има такъв проблем... Ако можеш да го почистиш с нещо, незнам от каква материя е дали е безопасно със спирт ? На пасата на един приятел беше така и много трудно го почистихме, но сега вече не блести ... а докато се оправи си мяташе някой пуловер (защото пътувахме Бургас-Благоевград и нямаше как по средата на пътя да го оправяме) ...
Club Fiat Bulgaria Member
Fiat Punto Mk.II '01 Go! 1,2 8V MPi - Моето зверче :), Toyota Auris 2.0 D-4D

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Юни 2007 12:23

Случвало ми се е ако на някоя автомивка по погрешка ми намажат таблото. Обикновенно ги карам да минат таблото само с влажен парцал за да оберат мръсотията и праха, но да не го мажат със силикони и т.н.
Другата основна причина е непочистено отвътре предно стъкло.
Много рядко позволявам на автомивка да ми чистят стъклото отвътре.
Обикновенно си го чистя сам с вестници, препарат за стъкла и накрая за по-добър ефект - антистатичен препарат за LCD монитори.
Чистя го доста рядко, защото не се цапа (последно го чистих през м.март). Много рядко отварям странични прозорци по принцип целия въздух минава през филтъра. Също така много рядко насочвам струята към предното стъкло - само при силен дъжд или студ ако почне да запотява.
Ефекта е многопосочен - стъклото става съвсем прозрачно, намялява отблясъците от таблото и насрещните автомобили нощем, а и зимата се намалява запотяването (инициирано върху праха)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

jamie

Мнение от jamie » 21 Юни 2007 12:53

Oтвътре се мие със спирт - после поне 1 месец няма запотявания и мръсотии.

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 21 Юни 2007 19:38

Този проблем го има на на стария авенсис.. редовно ми скъсва нервите... cool.gif
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Reptile

Мнение от Reptile » 26 Юни 2007 11:04

Ефекта е познат във физиката, като "пълно вътрешно отражение" или иначе казано, проблема е във ъгъла под който стъклото стои спрямо повърхността на таблото.
Предполагам, че сте по-високи за това е така, знам по себе си!!!
По-високият човек гледа през стъклото през по-малък ъгъл и "попада" на отразеното табло. Ако си някой дребен японец, ъгъла през който гледаш сигурно отива към 60 градуса и никакви табла не виждаш.......
Отдавна твърдя, че повечето нови автомобили са далеч от истинският комфорт, динамика и най-вече КАЧЕСТВО...... Всичко е подчинено на покриване на нормите за безопасност, чрез използване на евтини материали.......
Да не ме разберете криво, че така "говоря", защото нямам пари за нова кола, напротив имам си любими нови модели, но само един е японски!!!!

ПОЗДРАВИ

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Юни 2007 12:30

Reptile....
май не е пълно вътрешно отражение, а си е обикновенно отражение. :whistle: biggrin.gif
Прав си за ъгъла - при промяна на положението си, можеш да започнеш да виждаш повече отражението.
Съмнява ме да определят ъгъла на поставяне на стъклото като вземат впредвид и за отражението.
По вероятно е да гледат аеродинамиката и дизайна, а с отражението да се борят с по-матово покритие на таблото..

Обаче колкото по-чисто и прозрачно ти е стъклото, толкова по-малко отражение ще имаш.
А относно евтините материали: по-скъпите а-термични или леко тонирани стъкла отразяват повече таблото, тъй-като не са толкова прозрачни колкото чистото стъкло.... :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Reptile

Мнение от Reptile » 26 Юни 2007 16:31

И да те питам как едно прозрачно стъкло "отразява" след, като не е пълно вътрешно отражение?!?!
Именно това е ефекта - светлината се пречупва при попадането си в стъклото и при определен ъгъл виждаш пречупените лъчи т.е отражението или иначе казано лъч попаднал под много малък ъгъл в стъклото не може да премине през него, а се връща обратно.
Иначе си прав, че всякакви замърсявания изключително много усилват този неприятен ефект, а също и за съображенитята на конструкторите.
Все пак могат да поглледнат Alfa Brera и да видя за "какво става въпрос", когато "говорим" за дизайн. На всичкото отгоре тази кола би по "добър обзор" градските малки автомобили.
Японците и конкретно нашата любима марка драстично изостава в дизайана и НЕ САМО!!!!

ПОЗДРАВИ

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 26 Юни 2007 22:28

Изостава ,щот си взеха за дизайнери същите тия дето дялкат опелите.
Бахти фасона на новите Тойоти(чудя се дали да продължавам да я пиша тая марка с главни букви ,или като опела с малки).Не че са толкова грозни ама за съюсем нови модели хич на са цвете за мирисане.Нямат нищо ефектно и запомнящо се ,даже и дупето на Megane.
Моргот вземи един спрей на Ма-фра дето се води мат и пробвай с него.
Аз имах Нисан Съни с доста лъскаво табло и съответно същия проблем .Отчасти се спасих с това.Но все пак поляризиращшите очила са си най-добре.Купи и на жената едни и тва е.Абе гаднярско си е.Ацеона ще го оправи! Шегувам се, не пипай този разтворител нито негови подобия като коресилин или стирол!!!!
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Публикувай отговор