Извинявам се пак за малко тъпия въпрос. Все пак реших да не режа кабела на регистратора, поради което взех от една морга гнездо на запалка и му вързах плюса за плюса на фабричната запалка, а минуса взех от рамата, т.е. разклоних две гнезда от един общ "+" и постоянен "-" на новото. Включих камерата в новото гнездо.
Да обаче не знам дали е от регистратора или от какво, но като загася колата продължава да си записва докато не му падне вградената батерия /а тя е доста маломощна,издържа 3-4 минути/. В резултат на което впоследствие при даване на контакт и стартиране на двигателя регистратора не тръгва веднага , а след 5,10 минути каране, което предполагам е времето батерията му да се позареди и да пусне веригата вътре в него, тъй като дори и ръчно да го пуснеш тръгва и веднага изгасва.
Пробвах всякакви настройки на камерката-auto power off след минута или изключено, обаче същия ефект, /motion detection и park mode изключени винаги/ което ме навежда на мисълта - възможно ли е запалката да се управлява по "-", т.е. както съм вързал отклонението на постоянен минус и дори като изгася регистратора да си мисли,че още колата работи и за това да не спира?
П.С.Захранването на регистратора фабрично по книжка е дадено 5V, 1А.