Здравейте, колеги.
Да знаете къде се намира въпросния сензор за светлина на моята Равка?
В последно време, денем, при добра светлина, ми се включват късите, вместо да остана на дневни светлини.
Може да е замърсен и искам да го почистя.
Благодаря ви!
Рав4 сензор за автоматични светлини
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Последните дни не е достатъчно светло... Човешкото око се адаптира доста добре към различната осветеност, докато датчикът сработва на абсолютна стойност...
При мен ако не грее пряко слънце (или е леко намръщено), започнаха да се включват късите през деня още Ноември
Така, че не бих предприемал никакви интервенции...
При мен ако не грее пряко слънце (или е леко намръщено), започнаха да се включват късите през деня още Ноември

Така, че не бих предприемал никакви интервенции...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Slow, по принцип си прав, ще я наблюдавам ..., но вече две години не ми е правило впечатление да се включват късите през ясен ден. Сензорът се намира отпред на таблото, близо до предното стъкло. Може да е прашасал. Ще го почистя леко отгоре и ще докладвам ;)
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Слоу, наблюдавах проблема известно време. Да,както каза при директна слънчева светлина изгасват, но определено не беше така. Би трябвало късите да се включват само при мрак и смрачаване. Ненужно е при леко облъчен ден да ти светят късите.
Изчистих сензора с мека кърпа и препарат Sonax ( за кокпит/арматурно табло) . Проблемът е решен ! Разликата веднага се усети и всичко заработи както трябва.
За това съветвам всеки, който има такава система , да си почиства сензора поне 1 или 2 пъти в годината.
Изчистих сензора с мека кърпа и препарат Sonax ( за кокпит/арматурно табло) . Проблемът е решен ! Разликата веднага се усети и всичко заработи както трябва.
За това съветвам всеки, който има такава система , да си почиства сензора поне 1 или 2 пъти в годината.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD