Изключване на алармата на коланите на Avensis
Изключване на алармата на коланите на Avensis
Здравейте,
Имам Toyota Avensis и се интересувам някой има ли идея как да изключа звукувата аларма при незакопчан колан?
Мерси предварително,
KIV
Имам Toyota Avensis и се интересувам някой има ли идея как да изключа звукувата аларма при незакопчан колан?
Мерси предварително,
KIV
Не ми е и хрумвало да карам без колан - трябва ми за пътническата седалка за да замаскирам убийство като нещастен случайPAKETA_1 написа:ako naistina ama naistina iskash da karash bez kolan pod shofiorskata sedalka ima edni kabeli - otkachash gi ot shtiftcheto i davash na kaso dolnata chast deto otiva pod moketa (ako imash nagriavashti se sedalki triabva da vnimavash da vidish koe tochno e za kolana

А сега сериозно - не искам да откачам кабелите, защото там е вързан и airbag датчика май (така четох по един друг форум кадето бяха пореложили точно това). Аз се чудех няма ли software начин само да се спре гадното писукане, иначе да си мигат червено лампите.
imash air bag datchik v sedalkat ili air bag? za datchik po skoro moje da imash v mehanizma na kolana, ne v sedalkata(no znam li, moje pak i tam da ima). ako imash air bag v sedalkata, togava ste si go pishe na samata sedalka. za datchika na kolana(koito kazva na ECU-to dali si zakopchan) obache variantite sa dva, edinia e toi da se namira v sedalkata(tam det si zakpchavash kolana) i ako e taka moje da napravish kakto PAKETA_1 ti kazva, zakasi konektora, dori i da imash air bag v sedalkata, tia e na otdelen(jalt) kabel, nego ne go pipai! ili prosto zavri edna otverka v zastrakalkata taka che ECU-to da si misli che si s kolan. drugia variant toz sensor da e v samia mehanizam na kolana, t.e. kogato drapnesh malko kolana i lampata na tabloto izgasva, togava prosto draj po niakakav nachin kolana leko drapnat. inache za tova koeto ti iskash da napravish, nai lesno bi bilo niakoi da ti nameri elektricheska shema za tvoita kola, da se nameri pisukastia govoritel, i da srejesh jicata da ne te tormozi poveche, no az lichno ne bih go napravil, tai kat tova pisukane te podsesta i za drugi zabraveni nesta.
->
Xeku написа:Хрумва ми идеята да си потърсиш резервен накрайник от колан (или да си изработиш копие по твоя), който да щракваш вместо истинския колан, хем постигаш същото като при окъсяването, хем винаги можеш да се върнеш към оригиналното състояние!

1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi

2007 Субару Импреза STi
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Изключване на алармата на коланите на Avensis
Slagaj si kolana be!!! K'vo se prai6 na 2 i 1/2!!!kiv написа:Здравейте,
Мерси предварително,
KIV

Tarikat!?!

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!