Здравейте!
Имам проблем с ръчната спирачка когато вали. Като паркирам винаги си дърпам ръчната спирачка кото жваща малко височко на 7-8ми съб но со държи нормално. Проблема е когато вали и изсъхне. Явно се получава ръжда между дисковете и накладките която след изсъхване става като лепило.
При потегляне се налага да подам малко повече газ след което се чува едно изчаткване като счупване и колата се освобождава. По принцип съм привикнал и отдавна не ми прави впечатление но вчера беше различно. Не бях карал колата повече от седмица а седмицата беше доста превалявания и загрявания. Та вчера направо не мога да потегля все едно не съм пуснал ръчната. Помислих че някой шегаджия ми е сложил нещо на гумите , слязох огледах .... няма нищо. Давам подавам здваво газ и почвам да се притеснявам за съединителя. Пак слизам и оглеждам и пак нощо а в багажника над 150 кила багаж.
Давам вече мръсна газ и колата тръгва но задните гуми се суркат почти метър докато се отлепят накладките и то с пълен багажник.
Не го намирам за нормално и затова моля да споделите ако имате опит с подобен проблем. От 28 години шофирам редовно какво ли не но подобен проблем не съм имал.
Avensis T25 D-CAT залепват задните накладки към дисковете.
-
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Накладките на ръчната са вътре в диска и нямат нищо общо с другите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Когато се случи така,пробвай с тръгване назад.
Иначе са си за гледане,и профилактика на механизмът който е вътре.
Огледай жилата да нямат повредени изолации отгоре и да влиза вода в жилата.
Иначе са си за гледане,и профилактика на механизмът който е вътре.
Огледай жилата да нямат повредени изолации отгоре и да влиза вода в жилата.
И аз съм на мнение че трябва сваляне и оглед.Настройване натягането с болтовете и проверка на пружините които връщат накладките в изходна позиция а и най-вероятно вътре е пълно със засъхнала кал и т.н.
Имах подобен случай, беше блокирало лостчето към накладката. Лостчето на което се закача жилото на ръчната. След година пак го направи. Следващия път ще сменя и накладките там. Имат феродо,но са започнали да ръждясват. Гледам,че има комплекти с всички пружини,щифтове и талерки. Инересното е,че от другата страна всичко е като ново. Тапичките са на местата си и от двете страни.
-
Благодаря за отговорите!
Явно ще трябва да си направя теоретична подготовка и след това да ги ревизирам. Вероятно ще сменя и дисковете защото предния собственик е сложил някакви боклуци колкото да мине TUV . Може тогава да са оплескали нещо.
Явно ще трябва да си направя теоретична подготовка и след това да ги ревизирам. Вероятно ще сменя и дисковете защото предния собственик е сложил някакви боклуци колкото да мине TUV . Може тогава да са оплескали нещо.