Похвално за организациите...
Как определяш кой е залупено IT зомби в движещ се автомобил? За международните шофьори - колко пъти си виждал в чужбина да надуят клаксона 'за здрасти'? Аз - нито веднъж... Сега гледам - например във Великобритания - глоба 1000 паунда за клаксон (подобно на нашия закон)... Ако това те успокоява - май и там само 38% знаят кога могат да използват клаксона...
Относно ЗДвП - да, забранява тези неща... И тези ли правила не ги спазваш?!!
А относно последното ти изречение - честно казано не успях да разбера какво искаш да кажеш... Моите деца не са врещели, тичали са между масите и имат от малки добра банкетна култура... Ама по времето когато растяха нета бе кабелен със скорост 14.4 или 33kbps, та бе трудно да си чатиш в ресторант
И отново относно звуковия сигнал - доброто възпитание означава, че не трябва други да страдат заради твои (на всичкото отгоре незаконни) приумици... Присветването на фаровете донякъде бих го приел, защото не създава такъв дискомфорт в градска среда... Въпреки, че и там съм срещал интересно развитие...
Святкам на една мадама че и е спукана гумата и вече джантата и стърже по пътя (да, джамовете ми са доста тъмни и не се виждат добре вътре в автомобила и жестовете). Тя си продължи спокойно... Спрях я след кръстовището. 'Аааа, ами аз си мисля, че ме познавате и затова ми святкате (пак ме е видяла)?!!!'
Така, че за мен е неразбираема реакцията Ви... Представям Ви друга гледна точка, която на всичкото е законна за разлика от Вашата. И също така предполага по-малко 'вмешателство' в живота на другите, които в противен случай би трябвало да слушат вашите подсвирквания, дори и да не искат (например болното им дете току-що е заспало, или са се върнали от нощна смяна?...
И вие казвате, че това е тъпо?

Моооже... Предпочитам 'тъпите' такива правила, приложени из цяла Европа, отколкото 'умните' съграждани, които не ги е еня нито за правилата, нито за останалите хора около тях...