Здравейте,
от известно време насам ми прави впечатление страннен шум при ускорение. Трудно ми е да опиша точно но става въпрос за стържещ звук при 1800/2000 RPM. Първоначално си мислех че идва от гърнето но като го огледах не забелязвам нещо нередно. Шума го има само като съм в движение. Когато колата не се движи го няма. Четох че често, подобен проблем идва от някаква свръзка при въздушния филтър, която се разхлабвала. Уикенда ще проверя. Някой има ли с подобен проблем, съответно да даде съвет. Естествено мога и в сервиза да отида но бих се радвал ако имам малко инфо предварително.
Благодаря и лек ден.
Авенис Т27 - шум при 1800-2000 RPM
Здравейте колеги,
реших да актуализирам информацията макар че, след 2 престоя при местния представител на Тойота, проблема все още не е решен. Първия път стегнаха някакви връзки при въздухопоемната тръба за въздушния филтър (незнам дали така се казва - намира се точно зад левия фар) . Оказа се че не е това проблема. Вчера колата беше пак при тях и следобед като я взех ми казаха, че незнаят откъде може да идва шума. Евентуално от съединителя или от някакви клапи, които не ги запомних точно. Дефакто проблема се появява в горните предавки при обороти между 1600-1800 и после изчезва.
Ще изчакам да видя дали ще ми се обадят както ми обещаха ама ми се струва че нямат идея откъде идва това. Ако ще се разваля нещо дано да е скоро че гаранцията изтича края на годината
Лек ден
реших да актуализирам информацията макар че, след 2 престоя при местния представител на Тойота, проблема все още не е решен. Първия път стегнаха някакви връзки при въздухопоемната тръба за въздушния филтър (незнам дали така се казва - намира се точно зад левия фар) . Оказа се че не е това проблема. Вчера колата беше пак при тях и следобед като я взех ми казаха, че незнаят откъде може да идва шума. Евентуално от съединителя или от някакви клапи, които не ги запомних точно. Дефакто проблема се появява в горните предавки при обороти между 1600-1800 и после изчезва.
Ще изчакам да видя дали ще ми се обадят както ми обещаха ама ми се струва че нямат идея откъде идва това. Ако ще се разваля нещо дано да е скоро че гаранцията изтича края на годината

Лек ден
Toyota RAV4 AWD Hybrid
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Виж да не би кутията на въздушният филтър да вибрира (май имаше тема на Кики за смачкващите се гумени втулки)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Колега нищо няма да се случи карай така.Колегите от тойота също четат форума и често се учат от него.Хубаво е че питаш тук.mitko007 написа:Здравейте колеги,
Лек ден