Здравейте колеги!
Налага ми се смяна на двигателя на селиката ( т23 1.8vvti 143) че " изтропа коляновия вал"
Изпадна ми двигател от мр2 1.8vvt-i!
Въпроса ми е дали е същия и какво ще ми е нужно освен гол двигател за трансплантацията?
Благодаря предварително!
Въпрос за смяна на двигател от мр2 1.8 ввти на селика т23
- Toyota Fan Forever
Здравейте!
Само с уговорката, че е 1ZZFE 1.8 143k.c. и то за блока с буталата и мотовилките - Short block (в главата има разлика, може и заради разположението при МР2-то да е, но предварително не се знае). Ако не сте срещнали клапани можете в такъв случай да спазарите мотора, после ще си продадете каквото Ви остане, бавно ще си върнете средствата и може би не всички, макар че не се знае, но пък бързо ще подкарате. Предвидете си гарнитура за главата и качествена интервенция.
Успех
Само с уговорката, че е 1ZZFE 1.8 143k.c. и то за блока с буталата и мотовилките - Short block (в главата има разлика, може и заради разположението при МР2-то да е, но предварително не се знае). Ако не сте срещнали клапани можете в такъв случай да спазарите мотора, после ще си продадете каквото Ви остане, бавно ще си върнете средствата и може би не всички, макар че не се знае, но пък бързо ще подкарате. Предвидете си гарнитура за главата и качествена интервенция.
Успех
Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
Благодаря за отговора колега!
Главата на пръв поглед е ОК но пак ще я пратя за шлаиф ; напасване на клапани и тн ....
Главата на пръв поглед е ОК но пак ще я пратя за шлаиф ; напасване на клапани и тн ....