Vaniosl написа: Също така искам да ви попитам тази екстра за автоматичното паркиране,как работи?коректна ли е и в действителност може ли да се използва примерно от жена ми
Работи прекрасно! Въпреки, че се справям отлично с паркирането, винаги когато паркирам паралелно - просто ей така за кеф - наистина кефи екстрата, а не мога да не си призная, че бях скептично настроен към нея.
peterhr написа: Но ако има, тествай всичко как работи, за да не се окаже само успоредно и само при определени условия, че после много рядко ще може да се ползва.
Естествено, че е само паралено. Ти как очакваш да паркира...? Да ти "чете мислите" и да паркира в паркинга на Кауфланд в някоя от клетките?
Системата работи на следния принцип:
1. За да можеш да я активираш, трябва да се движиш с до 30км/ч на около метър от паркиралите автомобили.
2. Когато асистентът засече достатъчно голямо място (дължината на автомобила + около 30 или 40 см мисля, че беше) пищи и показва със стрелка на дисплея, че си е харесал място.
3. Шофьорът спира и включва на задна, като си дърпа ръцете от волана (пипнете ли волана по време на паркирането, асистентъ изключва и казв а "Ти си")
4. Шофьорът контролира скоростта чрез газта и спирачката (скоростта не бива да надвишава 6км/ч, иначе асистентът изключва.
5. Когато видите, че вече сте достатъчно близо до задния автомобил, натискате спирачката и минавате на предна предавка - асистентът продължава маневрата напред.
Обикновено веднъж назад и веднъж напред са му достатъчни и изписва, че е приключил. Ако не е приключил, продължавате с напред-назад докато приключи или ви хареса на вас.