ПРОБЛЕМ С ТОЙОТА ЯРИС 1.0 2005г.
Имам проблем с Яриса. Когато е студен мотора (свети синята лампа на таблото) колата варжи добре но когато загрее и изгасне лампата колата става мудна трудно набира от ниски обороти. Ходих на диагностика в представителство на Тойота след теста ми казаха, че трябва да се смени дебитомера. Смених дебитомера и свещите но разлика няма пак като загрее падат оборотите и става много мудна. Ако някой има някаква идея ще се радвам да сподели.
- angelina
- Автомобил: HIGHLANDER (NAP) GSU55L-ARTMK
- Получена благодарност: 1 път
Когато е студен двигателя, се пресмятат по-големи инжекторни времена. Повече гориво . По някаква причина, на колата не достига гориво или не достига въздух, защото те се смесват в точно съотношение. Или ламбда сондата излиза извън параметри, та дава грешни стойности за сместта.. Аз не съм монтьор. Не съм и инженер ДВГ.
Няма ли възможност за проба с друга ламбда сонда? Аз имам една която работеше , но я подмених, за да ми падне разхода. Не падна. Сондата ми е подходяща за проба и се намира на удобно място с ключ 22 . Буксата минава през ключ 22. Пак казвам, не съм специалист .
Няма ли възможност за проба с друга ламбда сонда? Аз имам една която работеше , но я подмених, за да ми падне разхода. Не падна. Сондата ми е подходяща за проба и се намира на удобно място с ключ 22 . Буксата минава през ключ 22. Пак казвам, не съм специалист .
- angelina
По-скоро буксите дали са идентични ? Едва ли са ги променили буксите като двигателя е същия.
- angelina