Електрическото стъклото на пасажера отказа

Аватар
sth

Електрическото стъклото на пасажера отказа

Мнение от sth » 07 Май 2007 19:38

Натискам аз днес копчето за сваляне/качване на пасажерското стъкло и .. ни звук ни стон. Пробвах с копчето, дето е до шофьора - същата работа. А иначе стъклото на шофьора се сваля и качва без проблем. Нещо на изгоряло моторче май отива работата ...

На някой случвало ли му се е такова нещо и ако да - в кой сервиз да отида да погледнат стъклото и колко струва моторчето (психически да се проготвя).

Иначе колата е Toyota Avensis модел 2001 г.

:help:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2003г. (модел 2001) 3ZZ-FE

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 07 Май 2007 22:43

Пробвай дали от дясната врата се чува звук при максимална тишина.
Погледни ел. схема за Корола Е12 (2002 - 2006 година). Предполагам, че принципната ел. схема за стъклоподемниците не е различна.

Може ли да се изключи акумулатора за десетина секунди?

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 07 Май 2007 23:39

moje niakoia jica da se e otkachila ili skusala niakade. razglobi vratata iv ij
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
sth

Мнение от sth » 08 Май 2007 00:10

sluchaen_fen написа:Пробвай дали от дясната врата се чува звук при максимална тишина.
Погледни ел. схема за Корола Е12 (2002 - 2006 година). Предполагам, че принципната ел. схема за стъклоподемниците не е различна.

Може ли да се изключи акумулатора за десетина секунди?
Ми за съжаление нищо не се чува - до колкото чувам аз.

Това за акумулатора за RESET ли става дума ? Дайте моля Ви идея в кой сервиз да отида някой да разглоби вратата, а не да я разбие ...

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 08 Май 2007 22:02

ако искаш аз мога да ти махна кората и след това може да видиме от къде ти е проблема
моторче в ТМ струва около 450 - 500 лева иначе е около 100 -150
има по голяма вероятност да ти е изгоряо управлението на моторчето
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

Аватар
sth

Мнение от sth » 08 Май 2007 22:30

tntony написа:ако искаш аз мога да ти махна кората и след това може да видиме от къде ти е проблема
моторче в ТМ струва около 450 - 500 лева иначе е около 100 -150
има по голяма вероятност да ти е изгоряо управлението на моторчето
Какво точно се включва под понятието управление на моторчето и колко струва ?

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 09 Май 2007 00:05

kopchetata. motorcheto riadko se razvalia, i predi da se razvali napalno, parvo pochva da pravi problemi(v mnogo ot sluchaite), t.e. da spira da raboti sled kat kachish i svalish prozoreca niakolko pati(motorcheto zagriava). skasani jici edva li imash. bih proveril parvo kopchetata. moje da e tova na shofiorskata vrata, no moje i da e tova na samata vrata(po evtinia variant). v obshti linii nai lesnia nachin da se proveri e da svalish korata i da zamerish dali poluchavash naprejenie do motorcheto kogato natiskash kopcheto. ako poluchavash naprejenie, togava ti triabva motor. ako ne poluchavash naprejenie, togava triabva da se vidi koe ot kopchetata e vinovnika.

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 09 Май 2007 02:37

ALTEZZA написа:kopchetata. motorcheto riadko se razvalia, i predi da se razvali napalno, parvo pochva da pravi problemi(v mnogo ot sluchaite), t.e. da spira da raboti sled kat kachish i svalish prozoreca niakolko pati(motorcheto zagriava). skasani jici edva li imash. bih proveril parvo kopchetata. moje da e tova na shofiorskata vrata, no moje i da e tova na samata vrata(po evtinia variant). v obshti linii nai lesnia nachin da se proveri e da svalish korata i da zamerish dali poluchavash naprejenie do motorcheto kogato natiskash kopcheto. ako poluchavash naprejenie, togava ti triabva motor. ako ne poluchavash naprejenie, togava triabva da se vidi koe ot kopchetata e vinovnika.
Ами точно това стана при мен. Задния ми ляв прозорец може да се свали на половина. След това спира и трябва да го оставя да си почине 5 минути, после може още малко нагоре или надолу. Явно е моторчето...
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

Аватар
sth

Мнение от sth » 09 Май 2007 10:09

ALTEZZA написа:kopchetata. motorcheto riadko se razvalia, i predi da se razvali napalno, parvo pochva da pravi problemi(v mnogo ot sluchaite), t.e. da spira da raboti sled kat kachish i svalish prozoreca niakolko pati(motorcheto zagriava). skasani jici edva li imash. bih proveril parvo kopchetata. moje da e tova na shofiorskata vrata, no moje i da e tova na samata vrata(po evtinia variant). v obshti linii nai lesnia nachin da se proveri e da svalish korata i da zamerish dali poluchavash naprejenie do motorcheto kogato natiskash kopcheto. ako poluchavash naprejenie, togava ti triabva motor. ako ne poluchavash naprejenie, togava triabva da se vidi koe ot kopchetata e vinovnika.
Ама нали Ви казах, че и 2-те копчета с които се управлява стъклото не работят, така че най-вероятно (1000%) не е от тях - иначе поне едното щеше да работи. Остава някаква електроника или май моторчето. Пак моля някой да каже къде да отида да отворят вратата.

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 09 Май 2007 10:24

sth написа:Пак моля някой да каже къде да отида да отворят вратата.
Ей слава Богу, не съм само аз дето не посмях да си отворя вратата... laugh.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 09 Май 2007 19:16

sth написа:Ама нали Ви казах, че и 2-те копчета с които се управлява стъклото не работят, така че най-вероятно (1000%) не е от тях
tova ne e viarno! v povecheto sluchai e dostatachno ednoto kopche da se razvali i spira da raboti i ot dvete. ako ne mi viarvash, izvadi kopcheto ot edin ot raboteshtite prozorci i probvai da opravliavash prozoreca s kopcheto ot shofiorskata strana, vij dali prozoreca shte se mradne.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 09 Май 2007 19:26

ALTEZZA написа:
sth написа:Ама нали Ви казах, че и 2-те копчета с които се управлява стъклото не работят, така че най-вероятно (1000%) не е от тях
tova ne e viarno! v povecheto sluchai e dostatachno ednoto kopche da se razvali i spira da raboti i ot dvete. ako ne mi viarvash, izvadi kopcheto ot edin ot raboteshtite prozorci i probvai da opravliavash prozoreca s kopcheto ot shofiorskata strana, vij dali prozoreca shte se mradne.
Nqma da mrydne, probvano. Ima vryzka m/u dvete kop4eta. Kogato kop4eto na dqsnata vrata mi beshe propadnalo go bqh izvadil ot kuplunga, ne mojah da vdigna dqsnoto styklo ot shofiorskata vrata
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
sth

Мнение от sth » 09 Май 2007 20:21

max-2 написа:
ALTEZZA написа:
Nqma da mrydne, probvano. Ima vryzka m/u dvete kop4eta. Kogato kop4eto na dqsnata vrata mi beshe propadnalo go bqh izvadil ot kuplunga, ne mojah da vdigna dqsnoto styklo ot shofiorskata vrata
Мерси за инфото - сега вече ми е много по-ясно.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 09 Май 2007 22:00

В този случай можеш да размениш копчетата на десните врати, за да си сигурен, че десните копчета работят. Ако след размяната се окаже, че задно дясно стъкло не работи, а предно дясно стъкло работи, причината е ясна.
Не прави този експеримент, ако предно дясно копче има функцията автоматично сваляне/вдигане с еднократно натискане/повдигане на копчето.
На Сточна гара има ключарско ателие до пункта за маркиране на Бул Инс. Там ключарите са сваляли всякакви кори от вратите и ще свалят твоята кора с минимални щети по щипките.
Късмет!

Аватар
sth

Мнение от sth » 10 Май 2007 19:44

sluchaen_fen написа:В този случай можеш да размениш копчетата на десните врати, за да си сигурен, че десните копчета работят. Ако след размяната се окаже, че задно дясно стъкло не работи, а предно дясно стъкло работи, причината е ясна.
Не прави този експеримент, ако предно дясно копче има функцията автоматично сваляне/вдигане с еднократно натискане/повдигане на копчето.
На Сточна гара има ключарско ателие до пункта за маркиране на Бул Инс. Там ключарите са сваляли всякакви кори от вратите и ще свалят твоята кора с минимални щети по щипките.
Късмет!
Аз има само предни електрически ( май за щастие )

Публикувай отговор