Здравейте,
Искам да попитам как да разбера кои са така да кажем заводските части с които е пуснат на пазара автомобила. Примерно някой може ли да ми каже с какви са оригиналните филтри на автомобила ? Любопитно ми е, защото днес се захванах да си търся филтри и те са безброй много и човек да се чуди кои да си избере.
Как да разбера марките на оригинални части
-
Е.Александров написа: Здравейте,
Искам да попитам как да разбера кои са така да кажем заводските части с които е пуснат на пазара автомобила. Примерно някой може ли да ми каже с какви са оригиналните филтри на автомобила ? Любопитно ми е, защото днес се захванах да си търся филтри и те са безброй много и човек да се чуди кои да си избере.
Ако колата ти е Тойота със сигурност оригиналните ти филтри и свещи са били на Денсо (Denso).
Ето тук си вкарваш номера на рамата на колата и можеш да видиш оригиналния парт номер на всяка една част: https://www.toyodiy.com/parts/q.html като след това можеш да копираш парт номера и да го поставиш в Google и ще видиш какво ще ти излезе.
Поздраи!
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps
-
Супер, да намира ми номерата, но лошото е, че после ми излизат с логото на Toyota и не пише кой всъщност е производителя ! Но това с VIN номера е яко за търсене на части ,благодаря !stefo91 написа:Е.Александров написа: Здравейте,
Ако колата ти е Тойота със сигурност оригиналните ти филтри и свещи са били на Денсо (Denso).
Ето тук си вкарваш номера на рамата на колата и можеш да видиш оригиналния парт номер на всяка една част: https://www.toyodiy.com/parts/q.html като след това можеш да копираш парт номера и да го поставиш в Google и ще видиш какво ще ти излезе.
Поздраи!
Е.Александров написа:Супер, да намира ми номерата, но лошото е, че после ми излизат с логото на Toyota и не пише кой всъщност е производителя ! Но това с VIN номера е яко за търсене на части ,благодаря !stefo91 написа:Е.Александров написа: Здравейте,
Поздраи!
Колега, ето ти един линк към оригинален маслен филтър Toyota като можеш да забележиш, че под парт номера пише - denso. На моята Селика TS, на всички датчичи също ми пише - Toyota и отдолу пише - Denso Made in Japan.
Ето и линка -
Ако VIN номера на колата ти започва с J - тоест е произведена в Япония мога да ти кажа, че със сигурност всичките ти оригинални филтри (въздушен, маслен, горивен и филтър купе) и свещите са ти на Denso а оригиналния акумулатор ти е на Yassa или Furukawa (Yassa можеш да намериш в България, но Furukawa (Panasonic) не се продава никъде в България). А повечето осталали части, който не са консуматив са си марка (Toyota). Ако колата ти не е произведена в Япония, не съм сигурен дали филтрите и свещите са ти на Denso, за акумулатора също не съм сигурен, но ако не ти е Японска колата пак слагай Denso няма да сгрешиш.
Поздрави!
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps