Счупена скоростна кутия на Тойота Корола
Здравейте. Баща ми има Тойота Корола 1,4 бензин от 2004 година, 97 коня. Преди една седмица той се оплака, че когато сменял предавките се чувал някакъв шум и тропане. Закара колата на ремонт и се оказа най-лошото- цялата скоростна кутия трябвало да бъде сменена. Тя е ръчна, както става ясно. Майсторът му е казал, че ремонтът на скоростната кутия щял да струва около 6000 лева, което както разбирате е безумно да се прави. Тя една такава кола на старо може да се намери по-евтино от 2004-та година. Гледахме в мобиле и карс.бг за части на старо, но няма точно за този модел, а и бяха едва две-три за модела Корола като цяло. Кажете ми, моля, ако знаете, от къде може да се намери такава скоростна кутия на старо за този модел, защото колата му е много необходима. Работното му място е на 30 км от Пловдив, където живеем. Моля, ако някой може да помогне и да даде съвет ще съм му много благодарен.
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Какви са тези 6000 лв, сменяй майстора
На реното ми преди години ми изскочи зегерката на лявата полуоска, попадна вътре в скоростите, даваш газ - на 5-та на място показа 160 километража за 2 секунди 
Последва пълен основен ремонт - смяна на всички лагери от-до и всички семеринги + допълнително монтиран фланец от вътрешната страна на лявата полуоска, за да се избегне такова излизане на зегерката (недомислица на рено).
Смених и съединител (200-300) лв, че беше тръгнал и труда в случая беше включен в: сваляне+качване на скорости + отваряне и затваряме на скорости= 300 лв тотал за труд....
Всичко това ми излезе 1000 лв тотал.
Сега ако можех да върна времето назад щях да взема скорости 2ра ръка за 200-300 лв и без това чаках 1 месец....

Последва пълен основен ремонт - смяна на всички лагери от-до и всички семеринги + допълнително монтиран фланец от вътрешната страна на лявата полуоска, за да се избегне такова излизане на зегерката (недомислица на рено).
Смених и съединител (200-300) лв, че беше тръгнал и труда в случая беше включен в: сваляне+качване на скорости + отваряне и затваряме на скорости= 300 лв тотал за труд....
Всичко това ми излезе 1000 лв тотал.
Сега ако можех да върна времето назад щях да взема скорости 2ра ръка за 200-300 лв и без това чаках 1 месец....
В OLX има поне три короли Е12 за продажба на части. Аз миналата година купих оборудван двигател за моята, със скоростна кутия за 250 лв. Е, трябва да имаш и голяма доза късмет при такава покупка. Лично аз съм доволен.
Corolla Liftback 2000г. 4Е-FE GAZ
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Лично мнение - за 6к ще си вземеш същата Корола , от същата година. Както казаха колегите, вижте при друг майстор какво ще ви посъветват, отидете и до Тойота Пловдив също за справка в цената. Автоморгите са също опция, но си е до късмет.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Провери при Нико:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=4&t=28321
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=4&t=28321
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.